Gödi kaszálást egy fodrászat, a büfé üzemeltetést egy nem létező cég nyerte

Több olyan téma is felmerült a Facebook-on, amivel mi is foglalkoztunk korábban. Ezek olyan kétes ügyek, ahol egyes ügyekben még a Pest Megyei Kormányhivatalnak is lépnie kellett, hogy a törvényesség helyreálljon.

Felmerült a Happy-Mia nevű gödi kaszálást végző cég, és Nyaralóházak területén büfé üzemeltetési jogot nyerő – a kihirdetés idején – nem létező cég.

 

Hlavács Judit lemondott képviselő asszony a következőket állította:

(Fodrász céget) azt a képviselők többsége választotta ki a büfé bérlőjének, a polgi és a maradék frakciója ellenszavazatával. Valami van benne, csak nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem volgákat hanem moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Már a forrás is egy ócska propaganda, de még rosszul is emlekszik.

 

Hlavács Judit – feltehetően – rosszul emlékszik. Az igazság az, hogy büfé üzemeltetésre egy olyan céget választottak meg, amely nem is létezett a pályázat elbírálásakor. A jelenlévő képviselők közül Vajda Viktória, Hives Gábor és Lőrincz László ellenezte csak a döntést. Hlavács Judit, Andrejka Zomborral, Balogh Csabával és Balogh Csaba helyettesével Szilágyi Lászlóval közösen megszavazták, hogy öt évig egy, a pályázat idejében nem is létező cégnek adják oda a város egyik legértékesebb területét.

Ha a Hlavács-Balogh-Andrejka trió nem szavazta volna meg, akkor nem nyerhetett volna a cég.

A gödi kaszálási feladatokat nyerte el a fodrászat bruttó 58 millió forintért. Itt nem tudjuk ki, hogy szavazott mert zárt ülésen döntöttek a képviselők és a nagy átláthatóságban még mindig titkosak az információk.

Legszebb, hogy a szavazástól a szerződéskötésig a Happy Mia kft. gazdát cserélt, de már azóta is új tulajdonosa van. 2022 végén 50 millió forint osztalékot vettek ki a cégből úgy, hogy 2021-ben még mindösszesen 403 ezer forint eredménye volt a kft-nek.

Az érdekes megbízások idén is folytatódnak Gödön. Az alsógödi kiserdő karbantartását egy kiskunhalasi cég nyerte: Kiskunhalas – Göd odavissza, közel 400km, biztos nem lett volna egy helyi cég?

 

Előzményekről itt írtunk korábban:

 

gödi kaszálás:

https://tersegitenyek.hu/2022/05/16/egy-budai-fodraszat-nyerhette-el-a-kaszalasi-feladatokra-kiirt-kozbeszerzeset-godon/

https://tersegitenyek.hu/2022/06/08/meg-a-kozbeszerzesi-szerzodes-megkotese-elott-uj-tulajdonoshoz-kerult-a-godi-kaszalast-elnyero-ceg/

 

büfé:

 

https://tersegitenyek.hu/2022/05/27/nem-letezo-ceg-kaphatta-meg-5-evre-god-egyik-legertekesebb-teruletet/

https://tersegitenyek.hu/2022/09/28/jogintezmennyel-valo-visszaelest-valosithatott-meg-a-godi-onkormanyzat/

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük