Még a közbeszerzési szerződés megkötése előtt új tulajdonoshoz került a gödi kaszálást elnyerő cég

Korábban a Térségi Tények beszámolt arról, hogy egy budai lakásba bejegyzett, gödöllői fodrász hölgy tulajdonában lévő cég nyerte el a gödi kaszálási feladatokra kiírt közbeszerzést.

Az ügyben újabb meglepő fordulat lehetne a hirtelen tulajdonosváltás, ha nem ismernék Göd elmúlt 2 évét. Meglepődhetnénk, ha korábban nem jelent volna már meg Gödön a cégvezetéstől eltiltott Sólyom Airways-es Lucsik János és köre, a kétes ügyeiről ismert Stozt Gyula, ha nem lenne számtalan végrehajtás és kétes cég a TESZ vezető jelenében és múltjában, ha nem lenne jelen az MSZP-s vonal a város vezetése körül, köztük a közbeszerzési tanácsadóként működő debreceni Bákonyi ügyvédi iroda. Külön érdekes, hogy elsőnek Szilágyi László javasolta a Bákonyi ügyvédi Iroda újabb megbízását Gödön, még 2021 nyarán, majd szeptemberben az a Balogh Csaba terjesztette elő Bákonyiék immár 3 éves megbízását, aki korábban maga számolt be Bákonyi László kétes ügyeiről a Göd Hangja blogon.

Szentiné Farkas Katalin, miután elnyerte a gödi kaszálási feladatokra kiírt közbeszerzést, eladta a cégét, Bangó Gábornak. Bangó Gáborhoz köthető cégek korábban egytől-egyik kényszertörléssel, vagy felszámolással végződtek.

Természetesen ez nem bűncselekmény, bárki eladhat és vehet cégeket. Azonban egy, a közpénzek felett diszponáló önkormányzat körül mindig kérdéseket vethet fel egy ilyen lépés.

Már a nyertes céget üzemeltető fodrász hölgy személye is érdekes volt, de a sikeres közbeszerzés elnyerése utáni gyors cég eladás újabb kétségeket vethet fel az átlag olvasóban. A képviselő-testület döntése után 8 munkanappal már meg is történt cég eladása. Sokáig nem örülhettek az elnyert közbeszerzésnek.

A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy egyetlen céget zártak ki a versenyből, a Zöldzóna Plusz Kft-t. Ez a cég korábban több közbeszerzést, sőt EU-s közbeszerzést is elnyert. A cég 11 éve létezik, azonos tulajdonos mellett. Vajon olcsóbb árajánlatot adott, mint a nyertes immár Bangó Gábor salgótarjáni vállalkozó kezében lévő Happy Mia Solution Kft? A versenyben maradhatott cégek mind drágább árajánlatot adtak a nyertesnél.

A Zöldzóna Plusz Kft.-nek van honlapja, vannak beszámolói, vannak dolgozói. Valódi, működő cégnek tűnik.

A Zöldzóna Plusz Kft. főtevékenysége zöldterület-kezelés, míg a nyertes Happy Mia főtevékenysége fodrászat, szépségápolás…

2 gondolatokat “Még a közbeszerzési szerződés megkötése előtt új tulajdonoshoz került a gödi kaszálást elnyerő cég

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük