A héten sem lesz költségvetés Gödön?

Az előzetes tapasztalatok szerint, a holnapi testületi ülésen sem lesz elfogadott költségvetése Gödnek.

Az előterjesztések között nem is elérhető a tervezet. Ha a képviselők sem kapták meg, akkor vajon, hogyan fognak róla szavzani? Ha a képviselők megkapták, miért nem elérhető?

A Fidesz-KDNP korábban közreadta módosító indítványnak tekinthető levelüket. Ebben számos olyan dolgot leírtak, amiket feltételül szabtak ahhoz, hogy támogassák a város 2022-es költségvetését.

Mivel a lakosság előtt egyáltalán nem ismert a költségvetés tervezete sem, így nem tudjuk, hogy a Fidesz-KDNP javaslatai bekerültek-e a tervezetbe. Ha tippelnünk kéne, akkor nem.

Az viszont biztos, hogy a következő pont nem teljesült eddig: „költségvetés tárgyalása előtti napirendi pont keretében javaslatot tegyen arra (polgármester), hogy mind a két megválasztott társadalmi megbízatású alpolgármester bére azonos elvek alapján legyen megállapítva, és kapjanak írásban meghatározott feladatkört.”

Van ugyan egy zárt napirendi pont „Lőrincz László alpolgármesteri jogviszonyának rendezése” címen, de ez még címében sem az, amit a Fidesz-KDNP javasolt és nem is a költségvetési napirend előtt van. Sőt a Fidesz-KDNP álláspontja szerint Lőrincz László jogviszonya rendezett, társadalmi alpolgármester ő is, mint Szilágyi László.

Az elmúlt két és fél évben az már kiderült, hogy nem elég csak egyszer elfogadnia valamit a képviselő-testületnek, hiszen Balogh, a neki nem tetsző döntéseket újratárgyalásra visszahozza a képviselők elé.

Véletlenül még úgy járnak a jószándékú képviselők, hogy megállapodnak, megszavazzák a sokak által remegve várt költségvetést, majd kiderül, hogy a megállapodás többi pontját a polgármester mégsem írja alá. Szerencsére a képviselők már dörzsöltebbek, üres ígéretekben már nem bíznak.

Elfogadott költségvetés nélkül is működhet a város, a tavalyi költségvetés 1/12-ét minden hónapban elkölthetik. Béreket tudnak fizetni, fákat ki tudják vágni, nem is létező cég megkaphatja a Duna parti ingatlant 5 évre, a fodrászat elnyerheti a kaszálást 3 évre. Lucsik János pajtása maradhat a hivatalban. Lehet mégsem olyan elvetélt ötlet a feloszlatás? Sokak szerint igény volna rá, Szémüller József szavazást indított a Gödiek FB csoportban:

Beszéltem képviselőkkel (jobb-bal-független) kérdeztem őket, mit szólnának, ha átalakulás lenne a testületben. Vegyes válaszokat adtak, viszont azt mondták, lakosság véleménye sokat számít! Tudom, hogy ez csak támpont, de feltenném a kérdést? Csabeszt meneszteni kéne? Mivel járna jól a város? Akinek van ötlete még, az jelezze. Halkan jegyzem meg, havi pár millás bírságot fizet a város, mert csabesz nem hajlandó kompromisszumra, és csak a saját költségvetését erőlteti! Ez diktatúra jelleget sugall! Múlt héten mindenki lezsírozta, erre nyilvánosan beszól Markónak ez a féleszű.

 

 

borítókép: Wall Street Farkasa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük