Önfeloszlatás = menekülés?

Az írás véleménycikk.

Vajda Viktória elővette a már jól bevált kommunikációs stratégiát: oszlassa fel magát a képviselő-testület.

Vajda Viktória beadványa érthető is lenne. Gödnek mai napig nincs költségvetése, sőt két nappal a képviselő-testületi ülés előtt még a legeslegújabb tervezett sem elérhető a város honlapján, illetve kétes cégek tűnnek fel az önkormányzat környékén.

Igaza is lenne Vajda Viktóriának, ha ezt nem ő, és főleg nem a férje, Balogh Csaba idézték volna elő.

Vajda Viktória és Balogh Csaba voltak azok, akik már 2020 márciusában szétszakították a gödi ellenzéki frakciót. Vajda Viktória férje volt az, aki Gödre hozta Lucsik Jánost és az Iglu LTP-t, Balogh Csaba hivatalában még mindig ott ül, Lucsik János embere és őrködik a közbeszerzések felett.

Igaza is lenne Vajda Viktóriának, ha nem az ő férjének, Balogh Csabának a hivatalából távoztak volna két és fél év alatt több, mint 40-en.

Igaza is lenne Vajda Viktóriának, ha nem a saját férje, Balogh Csaba vezette volna a várost egyszemélyben a 2019-es választástól eltelt idő harmadában.

Igaza is lenne Vajda Viktóriának, ha a 2019-es választás óta eltelt időszakban nem saját férje, Balogh Csaba hozta volna egyedül a döntések közel 40%-t, szám szerint: 505 határozatot.

Igaza is lenne Vajda Viktóriának, ha legalább egy költségvetési módosítást benyújtott volna a frakciója a 2022-es költségvetéshez, aminek ő a frakcióvezetője, hogy csökkentsék a tervezett 1,7 milliárdos hiányt.

Igaza is lehetne Vajda Viktóriának, de nem csak az ellenzéki frakciót szakította szét, de saját pártját sem tudja egyben tartani, Andrejka Zombort a kijelölt bizottság méltatlannak tartja a képviselőségre. Férje, Balogh Csaba már ki is lépett a Momentumból.

Két éve, mikor a DK-s képviselők kiléptek a DK-ból Hlavács Judit így kommentálta az esetet, (a nevet és a pártot cseréltem)

„végül is kinek mi köze hozzá, mit, miért csinál a képviselő, aki az ő szavazatával – vagy ha egy pártról van szó, akkor az ő anyagi és erkölcsi támogatásával, logójával – jutott mandátumhoz? És mire számíthatnak ezután a gödiek – azok, akik az Összefogásra szavaztak, és különösen azok, akik a Momentum szimpatizánsai? Azok, akik segítettek a kampányban, akik bejuttatták őket a testületbe? Magyarázatra, úgy látszik, semmiképpen. Szóval úgy tűnik, Balogh Csaba elárulta az Összefogást, aztán Gödöt és a választóikat, most pedig saját pártját, a Momentumot is. 

Igaza is lehetne Vajda Viktóriának, ha pont nem a napokban bukott volna ki, hogy Gödön másfélszer annyiba kerül egy útfelújítás, mint Dunakeszin. Az az útfelújítás, amiből kimaradt a képviselő-testület. Csak az ő frakciója tudott a tervekről, csak az ő frakciója szólt bele a tervekbe. Balogh Csaba egyszemélyben döntött a pályázati indulásról és a betervezett igen-igen magas ??? költségekről. Még az aktuális helyettes alpolgármester – Szilágyi László – is arról posztolt, hogy a fakivágások előtt egy nappal próbál információhoz jutni.

Igaza is lehetne Vajda Viktóriának, ha saját és férje felelősségét nem akarná áthárítani a képviselő-testületre. Nem elfutni kell a felelősség elől, hanem helyrehozni és beismerni a hibákat. Ha egy csapatnak nem megy a játék, nem az egész csapatot cserélik.

Tessék végig csinálni azt, amit elkezdtek, vállalni a felelősséget, lecserélni a vezetőt és végre Gödért dolgozni. Ne a könnyebb megoldást válasszák!

William White dr.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük