Bölcsőde bővítés Dunakeszin, nemsokára 23 csoportban 322 bölcsődei férőhely lesz

Indul a Napsugár bölcsőde bővítése, ahol a hatékony építkezésnek köszönhetően már jövő szeptembertől 4 új csoportszobával működhet majd az intézmény.

Dióssi Csaba polgármester elmondta, nagy előnye a projektnek, hogy kiszolgáló egységeket nem kell építeni.  A felnőtt mosdó, a baba-mama szoba, az orvosi szoba, a fejlesztő szoba, a nevelői szoba, az elkülönítő, a felnőtt öltözők és a konyha adott, így hatékonyan, csak a csoportszobák építésére tudnak koncentrálni.

„2010-ben, amikor elhatároztunk, hogy az önkormányzat egyik legnagyobb célja az óvodai és bölcsődei férőhelyek növelése, legmerészebb álmunkban sem szerepelt, hogy az akkori 9 csoport helyett nemsokára 23 csoportban összesen 322 bölcsődei férőhelyet tudunk majd biztosítani.” – emelte ki a polgármester.

kép forrás: Dióssi Csaba Facebook oldala

A 2023 szeptemberére elkészülő intézménybővítés szerinte jó időre kielégíti majd a férőhely iránti igényeket.

Még egy jó hír, hogy az új létesítmény lehetőséget ad speciális szolgáltatások biztosítására is, így sajátos nevelési igényű gyerekeket is tudnak fogadni, játszócsoportot kialakítani és ideiglenes gyermekfelügyeletet biztosítani.

Projektazonosító: VEKOP-6.1.1-21-2021-00003Projekt címe: Dunakeszi Napsugár Bölcsőde bővítése

Támogatási összeg: 600.000.000 Ft, amelyet az Önkormányzat mintegy 400.000.000 Forinttal egészít ki. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében.

forrás: Dunakeszi Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük