Végrehajtással igazgatói székbe?

2021. november 1-től Garai Győző. a gödi Településellátó Szervezet igazgatója. Szilágyi László már a munkába állásakor, Balogh Csaba a napokban szentelt külön elismerő posztot Garainak.

Garai a Facebook-on ismerőse mind Balogh Csaba polgármesternek, mind Szilágyi Lászlónak. Így feltehetően a Retinta Kft és a Lollee kft ügyvezetője ugyanaz a Garai, mint a TESZ igazgató Garai.  

Mind a Retinta Kft., mind a Lollee Kft ellen végrehajtás van folyamatban. Mindkettőnek Garai úr az ügyvezetője és mindkettőnek Garai úr 78 éves édesanyja a tulajdonosa.

Vannak olyan Garai úrhoz köthető cégek is, amelyek már nem élő cégek. 

A Vieni Tanácsadó és Szolgáltató BT, illetve a Market Gap Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sem ért éppen “szép” véget. Mindkét cég végnapjait egy román magánszemély tulajdonában töltötte, persze csak addig, amíg a cégbíróság nem törölte őket. A Vieni esetében nem találták a tulajdonost, míg a Market Gap esetében a bíróság mondta ki, hogy 

“a kényszertörlési eljárás során a céggel szemben a következő jogosultak jelentettek be követelést: MKB Bank Zrt. mértéke: 3.444.062,- Ft, MKK Magyar Követeléskezelő Zrt. mértéke: 11.602.217,- Ft, Garantiqa Hitelgarancia Zrt. mértéke: 6.749.514,- Ft, Oberbank AG Magyarországi Fióktelep mértéke: 2.594.240,- Ft, Lombard Zala Pénzügyi Szolgáltató Zrt. mértéke: 10.000.000,- Ft, Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal mértéke: 59.893,- Ft, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatósága mértéke: 173.134.996,- Ft, melyek összesített mértéke 207.854.922,- (kettőszázhétmillió-nyolcszázötvennégyezerkilencszázhuszonkettő) forint. A cégnek fellelhető vagyona nincs.”

Legyünk jóhiszeműek is, és fogadjuk el, hogy az összes tartozás és kintlévőség akkor keletkezett, amikor már átíratták/eladták a céget a román fiatalembernek, de már Garai szerepvállalása idején 7 végrehajtás folyt a cég ellen, így nehezen hihető, hogy a cég utolsó időszakában keletkezett a 207 milliós, közte 173 millió forint NAV tartozás.

A NAV jelenleg is végrehajtást folytat a Lollee Kft. ellen, amelynek Garai az ügyvezetője.

Garai ügyvezetése alatt álló cégek ellen jelenleg is folyamatban lévő végrehajtások:

Retinta Kft.

A végrehajtás elrendelésének időpontja:2020. május 28.
A végrehajtás ügyszáma:21016/Ü/70395/2020/2
A végrehajtást elrendelő megnevezése:dr. Kádár Györgyi közjegyző

 

Lollee Kft.

A végrehajtás elrendelésének időpontja:2019. december 1.
A végrehajtás ügyszáma:21011/Ü/71216/2019/2
A végrehajtást elrendelő megnevezése:dr. Dóczé Erika közjegyző

 

A végrehajtás elrendelésének időpontja:2020. március 5.
A végrehajtás ügyszáma:11032/N/62/2020/1.
A végrehajtást elrendelő megnevezése:dr. Gigler Zoltán közjegyző
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja:2020. március 5.
Megjegyzés:vh. kérő: ARCOSOFT Kft.

 

A végrehajtás elrendelésének időpontja:2021. augusztus 9.
A végrehajtás ügyszáma:31014/Ü/70809/2021/2
A végrehajtást elrendelő megnevezése:dr. Raffay Zsolt közjegyző

 

A végrehajtás elrendelésének időpontja:2021. február 11.
A végrehajtás ügyszáma:5134831879
A végrehajtást elrendelő megnevezése:NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Követeléskezelési Osztály 1.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja:2021. október 11.

 

Jól látszik, hogy mindösszesen 17 nappal azelőtt került bejegyzésre a NAV által indított – legújabb – végrehajtás a Lollee Kft. ellen mint, hogy a gödi  képviselők többsége alkalmasnak találta egy önkormányzati intézmény igazgatói posztjára Garait.

forrás: Balogh Csaba Fb oldala

Egyetlen egy olyan cég van Garai környezetében, amellyel szemben nincs elérhető negatív információ, igaz az a cég még nincs két éves.

Ha Garai Győző az a Garai Győző, akkor feltehetjük a kérdést, hogy valóban a legalkalmasabb személy került vezető pozícióba Gödön? Vajon valóban Garai a megfelelő személy arra, hogy milliárdos közpénzek felett diszponáljon, mint TESZ igazgató? Vajon tudtak-e a képviselők Garai előéletéről? Kinek az embere Garai? Vajon a fenti tények ismeretében továbbra is támogatják Garai úr igazgatói kinevezését? Garai úr próbaideje 2022. március 1-én jár le. Van még idő korrigálni a döntést, ha ez a Garai az a Garai.

Balogh Csaba tavaly azért kirúgta – 86 nap után – a korábbi TESZ vezetőt mert „nem hozta az elvárásokat”. Milyen elvárásai lehetnek a polgármesternek? Nem volt ellene elég végrehajtás?

forrás: Szilágyi László Fb oldala

forrás:

Lollee Kft. cégjegyzék

Retinta Kft. cégjegyzék

Market Gap – Opten céginformációk

Vieni Bt – Opten céginformációk

Garai Győző cégháló

god.hu

 

 

 

4 gondolatokat “Végrehajtással igazgatói székbe?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük