Egy budai fodrászat nyerhette el a kaszálási feladatokra kiírt közbeszerzést Gödön?

A pénzügyi bizottság döntése értelmében a

„a „Kaszálási feladatok ellátása 2022-2024” tárgyú /EKR000338282022/, a Kbt. 112. § (1) bekezdés b) pont szerinti nyílt közbeszerzési eljárásban a nettó 45.946.114, – Ft, azaz bruttó 58.351.565, – Ft összegű ajánlatot elfogadja és felhatalmazza a Polgármestert a szerződés megkötésére a Happy Mia Solution Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1027 Budapest Bem József utca 6.) nyertes ajánlattevővel.

Forrás: Göd Város Önkormányzata 2022-2024. évi költségvetéseinek Dologi kiadások előirányzatában tervezni szükséges. A 3 éves keretösszeg nettó 45.946.114, – Ft, azaz bruttó 58.351.565, – Ft.”

Ebben az az érdekes, hogy a Happy Mia Solution Kft. főtevékenységét tekintve egy fodrászat. A cég székhelye Budán a külügyminisztérium mellett található, egyéb telephelye nincs.

A Happy Mia Solution székhelye és egyetlen telephelye.

A megadott székhelyen ugyan nem zárható ki, hogy traktort és egyéb gépeket tároljanak, de lássuk be, hogy ennek kicsi az esélye.

Kíváncsiak vagyunk milyen referenciákat adott meg a cég, amivel meggyőzhette a képviselőket.

Az alkalmassági követelmények teljesítése is kérdéseket vethet fel.

M/1. A közbeszerzési eljárásban alkalmas az ajánlattevő, ha az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított 3 év során – az évek összességében vizsgálva – rendelkezik szerződésszerűen és az előírásoknak megfelelően teljesített legalább 2.500.000 nm mennyiségű (nagyságú) területen végzett zöldfelület fenntartási munkákra irányuló referenciával.

Az ajánlatkérő három év teljesítéseinek igazolását írja elő, ezért az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szolgáltatásokat veszi figyelembe.

A nyertes cég maga nincs 3 éves, hiszen 2019. szeptember 17-én jegyezték be.

A Happy Mia Solution Kft. a 2019-es évet 1,5 milliós veszteséggel zárta, míg 2020-ban közel 5 milliós nyereséggel zárt. A 2021-es adatok még nem érhetőek el.

Céginformáció itt érhető el: HappyMiaSolution

A tulajdonos Szentiné Farkas Katalin életét nyomonkövethetjük a nyílvános Facebook oldalán. A hölgy szinte mindenről posztol, kivéve két dolgot: zöldterület karbantartást és a Happy Mia Solution Kft.-t érintő dolgokról.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell egyáltalán külsős céget bevonni, miért nem lehet a TESZ-t megbízni, ebből az összegből már simán lehetne eszközöket vásárolni, például egy traktort is, ami nem csak fűnyírásra lenne alkalmas, hanem például téli hóeltakarításra és síkosságmentesítésre is.

3 gondolatokat “Egy budai fodrászat nyerhette el a kaszálási feladatokra kiírt közbeszerzést Gödön?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük