Balogh Csaba levelét megírta Elon Musk-nak

Balogh Csaba lassan többet szerepel a médiában, mint Kulcsár Edina és Csuti együttvéve.

Érdekes, hogy, ugyan kilépett a Momentumból, de a Facebook oldalán továbbra is momentumosként szerepel. Most akkor kilépett vagy sem?

Balogh Csaba nem aprózta el, míg legújabb pajtása, Szilágyi László csak Tuzson Bencének üzent, addig Balogh a világ leggazdagabb emberének, a frissen republikánus szavazóvá vált Elon Musk-nak.

 

Mit is üzent a gödi szamurájként ismert Balogh?

„Biztosan tudod, hogy legnagyobb konkurenciád legnagyobbá igyekszik válni az akkumulátorgyártásban. Sajnos ők nem dolgoznak olyan messze a helyi lakosoktól, ahogyan a Tesla afrikai gyára… Magyarországon szó szerint az út túloldalán vannak, és nagyon úgy tűnik, hogy megmérgezték a vizeinket NMP-vel. Ráadásul nem szolgáltatnak elég információt a lakosoknak, hogy meg tudják védeni magukat. Tudnád esetleg támogatni a lakosainkat gyakorlati tanácsokkal, és a hangunk felerősítésével? Orbán Viktor kormánya sajnos az ellenkezőjét teszi.”

 

Lássuk, mi is ezzel a baj, azon kívül, hogy teljesen értelmetlen.

 

A Samsung SDI nem konkurenciája a TESLA-nak. Hiszen a Samsung SDI nem gyárt autókat, ellenben számtalan esetben beszállítója és jövőbeni lehetséges beszállítója a TESLA-nak. Az új típusú akkumulátor cellák fejlesztése gőzerővel folyik. 2023-tól szállíthatják azokat például a Model Y-ba.

A Model Y egy TESLA, ez biztosan elkerülte Balogh figyelmét.

 

A Tesla és a koreai mamutcég között régóta fennáll az üzleti kapcsolat, hiszen cellákat már korábban is vásároltak tőlük az ipari méretű energiatárolókba. Ráadásul a Tesla FSD számítógépének saját tervezésű chipjeit is a Samsung texasi gyára szállítja az autógyártónak.

Most a Sammobile úgy értesült, hogy egy új, 436 millió dolláros szerződés keretében a Samsung szállíthatja a Cybertruck kameráit. Bár a füles kifejezetten a visszapillantó tükröket helyettesítő kamerákról ír, a szerződés összege azt sem zárja ki, hogy az összes ilyen berendezést, vagy esetleg más modellek készülékeit is a Samsung szállítja majd Elon Musk cégének, a Tesla-nak.

A 436 millió dollár mai árfolyamon kb. 165 milliárd forint, ennyiért kötött szerződést a Samsung-gal az a Tesla, akitől segítségét vár Balogh, hogy folytatni tudja önkéntes szabadságharcát a koreai céggel. Ennyi pénzből a Markó József vezette Göd kb. 40 évig működött volna, a Balogh-Szilágyi duó által tervezett 2 milliárdos hiány betöméséhez még a Tesla pénze is kevés lenne.

Tesla Fremont-i gyára

Balogh Csaba szerint Elon Musk maga Greta Thunberg, akinél zöldebb ember a világon nincs. Hiszen mennyire figyelmes, hogy Afrikába telepítette a gyárát, jó messzire Gödtől.

A Tesla folyamatosan túllépi a határértékeket. Idén is megbüntették a Tiszta Levegő Törvény ismételt megsértése miatt. Az EPA azt állította, hogy a Tesla kaliforniai Fremontban található gyára megsértette a tiszta levegőről szóló törvény több olyan részét, amely szabályozza a vállalatok által a személygépkocsik és teherautók festése és bevonása során kibocsátott károsanyag-kibocsátás mennyiségét.

Az EPA szerint 2016 és 2019 között az üzemben több olyan mulasztás is történt, ami miatt nem tartotta be ezeket az előírásokat, többek között nem dolgozott ki munkatervet a kibocsátások minimalizálására, és nem vezetett megfelelő nyilvántartást. A vállalat autóinak bevonata tartalmaz néhány olyan vegyi anyagot, amelyek súlyos egészségügyi hatásokkal, például rákos megbetegedésekkel hozhatók összefüggésbe, köztük formaldehidet, etilbenzolt, naftalint és xilolt.

Kinek írhatna levelet legközelebb Balogh Csaba?

 

  • A TESZ vezető Garai Győzőnek, hogy hogyan kerülhető el a NAV-os végrehajtás?
  • Szilágyi Lászlónak, EU-s pályázatok lehívása végett?
  • Putyinnak, hogy értekezzenek az emberi élet fontosságáról?
  • Kim Dzsongun-nak, a demokrácia szépségeiről?
  • A gödi képviselő-testületnek saját lemondása miatt?

 

forrás:

https://hamuesgyemant.hu/tudomany/tesla-levegoszennyezes

https://e-cars.hu/2021/07/15/a-samsung-es-az-lg-is-gyarthatja-a-4680-as-akkumulator-cellakat/?fbclid=IwAR3andJqc0qbIHFkW82JFktOKFu_IF6OwCDoNV2nruA0xLBFCkWhMohZcLQ

400 milliós szerződést kötött a Samsung és a Tesla

https://hvg.hu/cegauto/20170830_Nem_tiszta_a_Tesla

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük