Nem létező cég kaphatta meg 5 évre Göd egyik legértékesebb területét?

Korábban már írtunk arról, hogy 60 millió forintért egy belbudai lakásba bejegyzett fodrászat nyerte Gödön a zöldterületek karbantartását. Azt hittük, hogy annál már nem lesz érdekesebb történet. De lehet, hogy a gödi cirkuszban újabb és újabb produkciókat mutathatnak be?

Tegnap eldőlt, hogy ismét nem sikerült elfogadni a 2022. évi költségvetést, még a Gyurcsány Ferenccel bográcsozó Szilágyi László sem szavazta meg, aki Balogh Csaba legnagyobb cimborája lett az elmúlt időszakban.

Zárt ülésen tárgyalta a képviselő-testület a Nyaralóházak területén található büfé üzemeltetésének napirendi pontját. A volt „Ági büfét” 5 évre kívánta bérbe adni az önkormányzat.

Már a kiírást is hatalmas vita előzte meg, hiszen ez Göd egyik legértékesebb területe.

Végül a kiírás igen korrektre sikerült.

https://god.hu/palyazati-felhivas-a-god-belterulet-3255-2-hrsz-2132-god-josika-u-14-alatti-ingatlan-vendeglato-egyseg-bufe-uzemeltetes-berbeadasa-targyaban/

Minden pályázónak komoly ellenőrizhető múlttal kellett rendelkezni, nem lehetnek sem végrehajtás alatt, bírósági eljárás alatt vagy felfüggesztés alatt. Lehet mégis volt egy kiskapu?

Sajnos zárt ülésen tárgyalták a témát a képviselők, így kérdésekkel fordultunk a hivatalhoz, hogy valóban egy nem létező cég nyerhette-e el öt évre egy önkormányzati terület hasznosítását? Ha igen, akkor ez mennyire volt jogszerű és mennyiben felelt meg a pályázati kiírásnak, ahol aláírási címpéldányt is kértek a pályázóktól? Aláírási címpéldánya pedig csak létező szervezeteknek lehet.

 

borítókép: sulitura.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük