Óriási óvodai és bölcsődei férőhely hiány Gödön?

Az elmúlt napokban több olyan poszt is született, ahol elkeseredett gödi szülők arról panaszkodtak, hogy gyermeküket nem vették fel óvodába, de információnk szerint, a Szivárvány bölcsőde is megtelt.

A Balogh – Szilágyi városvezetői tandemből Szilágyi kommentálta a történéseket:

„Pár hete szavazott a képviselő testület az óvodai férőhelyek számának növeléséről. Törvény adta lehetőséget kihasználva most zsúfolt csoportok lesznek, de új bölcsődére és óvodára szüksége van Gödnek. Amit ír dátumot, azt az állam írta elő országosan. Bölcsődét, óvodát vagy iskolát bárhol Magyarországon az állam finanszírozza, így a kormányt kell kérni, ilyen fejlesztésre adjon városunknak forrást. Javaslom, -ahogy többen is írták-, újra vegye fel a kapcsolatot az adott óvodával, hivatallal, hátha mégis lett hely. Mi ráadásul anno gyermekemnél bölcsiben még 1 évet ráhúztunk. Remélem, hogy mire ezt megírtam, már meg is oldódott ez a kellemetlenség.”

Vajon melyik bölcsibe járt Szilágyi gyereke? Segíthetne eligazodni a szülőknek, hogy melyik gödi intézményben szokott hely lenni, és melyik óvodába jár a gyereke.

A bölcsődék és az óvodák fenntartója a gödi önkormányzat, azok működését csak támogatja az állam. Persze az állami támogatás nem érkezik meg jelenleg Gödre, mert például Szilágyi tartózkodása miatt, nem lett elfogadva a 2022-es költségvetés. Szilágyi László mellett még 5 képviselő mondott nemet, vagy tartózkodott a költségvetés elfogadásánál.

Göd korábban elnyert 500 millió forintot bölcsőde fejlesztésre, amit a Balogh Csaba tavaly visszautalt az államnak. Szilágyi erről bőszen megfeledkezett, pedig korábban még támadta ezért a polgármestert, igaz, azóta szoros kötelék alakult ki közöttük.

Szilágyi László (Göd Fejlődéséért Frakció tagja):

Szomorú és dühös vagyok 😭😡 , mert Vác (ellenzéki város szintén) 240 millió forint feletti többlettámogatást kap, addig Göd 480 millió elnyert forint 💵 szerződésétől lépett vissza, így nem épül új bölcsőde városunkban. Így környékünkön mindenhol (Vác, Sződliget és valószínűleg Dunakeszin is) segítik a kisgyermekes családokat ilyen új épület létrehozásával.

Mi lehet a siker titka, hogy egy ellenzéki város (Vác) a COVID miatt meg van szorulva, mégis többlettámogatást kap (majdnem megduplázták az eredeti összeget) a kormánytól? Sződligeten és Vácon új bölcsőde épülhet? Tuzson Bence urat Balogh Csaba polgármester úr megkereste ilyen ügyben? Göd így már 700 millió forinttól esett el, miközben egyre jobban rá vagyunk szorulva a támogatásokra – írta Facebook-oldalán. (2021. március)

Arról sem tesz említést Szilágyi, hogy Balogh, az akkori – éppen aktuális – alpolgármesterével, Andrejka Zomborral elvesztette a Kék Duna Üdülő feletti üzemeltetési jogokat, amivel Göd elvesztett egy csónakházat, egy sportcsarnokot és 4 csoportszobás óvodát is, amelyeket addig ott működhettek.

Ezzel a 4 csoporttal lenne hely azoknak a gödieknek is, akik most kiszorulnak a közintézményekből.

Ha kicsit kitekintünk Gödről, akkor látszik, hogy a térség minden településén folyamatos fejlesztések zajlanak, egyedül a Balogh-Szilágyi által vezett Göd az, amelyik lemarad a térség településeitől. Míg Sződliget, Vác és Dunakeszi intézményeket épít és bővít állami támogatásból, addig a gödi vezetés arról posztol, hogy a kormánynak kell pénzt adni a fejlesztésre, miközben amit a kormány adott, azt visszaküldték.

Kicsit disszonáns a helyzet, ha kapnak pénzt a kormánytól visszaküldik, majd a kormányra fogják, hogy nincs fejlesztés.

 

Vác:

https://www.vac.hu/hirek/kozelet/19221/0/Jol-halad-a-bolcsode-epitese-.html

Sződliget:

https://www.facebook.com/watch/?v=868881063955229

Dunakeszi

https://dunakeszipost.hu/napsugar-bolcsode/

3 gondolatokat “Óriási óvodai és bölcsődei férőhely hiány Gödön?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük