Két éve még visszaadtak 500 milliót, most megint bölcsődére pályázna a gödi ellenzéki vezetés

Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Szilágyi László alpolgármester. Ismét bölcsődére pályázna az önkormányzat, ha már az előzőt olyan „jól sikerült” kivitelezniük.

 

Az ellenzéki összefogás alatt már egyszer visszaadtak az államnak 500 millió forintot, és lemondtak egy új bölcsődéről. Most újra bölcsődére pályáznának.

Korábban nagy vita volt arról, hogy hol épüljön új városi bölcsőde.

Szilágyi László saját FB oldalán kérdezte a Gödieket. A szavazók jelentős többsége, 56%-a nem akart bölcsődét építeni a Jávorka utcába.

Most mégis a Jávorka utcára pályázna az Önkormányzat.

A Gödi Összefogás frakció szintén megkérdezte a gödieket, hogy hova épüljön új bölcsőde. A gödiek itt is egyértelműen állást foglaltak:

65% a Rómaiak útját javasolta,

27% a pedig a Jávorka utcát.

 

Most mégis a Jávorka utca került előterjesztésre.

 

2021-ben még kiemelt fejlesztési területté kívánták nyilvánítani a Rómaiak útján lévő telkeket: 1829/5, 1829/6, 1829/7, 1829/8, 1829/9  hrsz.

Az építési telek megfelelőségéhez szükséges a területre vonatkozó településrendezési előírások módosítása, az öt telek összevonását lehetővé téve. A településrendezési eszköz tervezett módosításával lehetőség nyílik a területen a tervezett bölcsőde megvalósítására. A tervezett településrendezési eszköz módosítás lehetővé teheti bölcsőde, de akár óvoda, egyéb oktatási, egészségügyi, szociális intézmény elhelyezését is.

 

Most mégis a Jávorka utca került előterjesztésre.

2019-ben még az ellenzéki összefogás, Szilágyi Lászlóval a fedélzetén, így vélekedett a Jávorka utcai bölcsődéről:

 

„A most született döntés értelmében a pályázatot természetesen benyújtja a város, amivel a legnagyobb probléma, hogy a helyszín teljesen alkalmatlan egy újabb intézmény befogadására – hiszen közvetlen környezetében négy másik oktatási intézmény (óvodák a Jávorka és a Béke utcában, piarista szakközépiskola a Jávorka utcában, a Huzella Tivadar általános iskola a Petőfi utcában) napi forgalma bonyolódik kifejezetten keskeny és rossz állapotú utcákon, amit súlyosbít, hogy a Duna és a 2. sz. főút között itt a legkeskenyebb a város, mindössze egyetlen észak-dél irányú útvonallal.  Az ülésen maga a főépítész nevezte a közlekedési helyzetet „tarthatatlannak” – pontosabban szerintünk nemigen fogalmazhat, aki járt már a környéken hétköznap reggel nyolc óra körül.”

Most mégis a Jávorka utca került előterjesztésre.

Felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan jutottak vissza négy év alatt a kályhához?

A válaszhoz elég csak visszamenni az előző testületi ülésig, ahol tárgyalták a képviselők a Rómaiak útján található ingatlanok eladásának lehetőségét, igen azokét az ingatlanokét, ahová korábban bölcsődét terveztek. Az ülésen kiderült, hogy egy alig 3 hónapos cég tett vételi ajánlatot a telkekre. Miután Vajda Viktória képviselő asszony különös összefonódásokra is felhívta a figyelmet Szilágyi László inkább gyorsan lezárta a napirendet.

Korábban már szintén a tervezett bölcsőde helyére, a 1829/8-as hrsz-ú ingatlanra engedélyezték a tűzoltó szertár megépülését. Az is külön érdekes, hogy az 5 telekből álló területnek nem az egyik szélső telkét adták a szertár felépítéséhez. Ezzel kettévágták a területet, amely így már kicsi lehet egy bölcsőde számára.

 

A lakosság erőteljes tiltakozása, és az, hogy korábban saját maguk szerint is alkalmatlan a Jávorka utcai telek bölcsőde építésre, ma már nem számít.

forrás: merce.hu

Nézzük, hogy vélekedtek erről Szilágyiék a 2019-es kampányban. (Az összeget aktualizátuk)

„Ennek ellenére ide kell (Jávorka utca) bölcsit építeni, hiszen az önkormányzatnak nincsen másik telke, nem is tud venni, és egyébként is most azonnal kell dönteni. Nem számít, hány fát kell kivágni, nem számít, mi lesz a szintén szűkös óvodai férőhelyekkel, nem számít a közlekedési probléma, mert egyszeri és megismételhetetlen lehetőségünk adódott 480 840 millió forintot elkölteni az állam, tehát nem a „mi” pénzünkből. (Most ne firtassuk, az állam pénze honnan lesz, vagy hogy mennyit kell hozzátenni a városi költségvetésből.) Meg hát készíttettünk egy tervet, hát most dobjuk ki? A pályázatbeadás amúgy sem kötelez semmire, ha megnyertük is, visszamondjhatjuk.” (godiosszefogas.blog.hu)

 

A” demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma.”  Gödön ez nem számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük