Azt sem tudja a gödi önkormányzat, hogy mit vásárolt?

Korábban beszámoltunk arról, hogy közel dupla áron szerezhette be a gödi önkormányzat a polgárvédelmi feladatok ellátásához szükséges eszközöket. Közérdekű adatigényléssel fordultunk a polgármesteri hivatalhoz, hogy pontosan mit is vettek. Arra kértük a hivatalt, hogy adják ki a megvásárolt eszközök tételes listáját.

Kiderült, hogy nem tudják, hogy mit vettek. Nincs ilyen lista.

A hivatal válaszából kiderül, hogy fogalmuk sincs, hogy milyen konkrét eszközök beszerzéséről készítettek előterjesztést, és az is kiderül, hogy a Szilágyi László vezette önkormányzat úgy mondott igent egy közel 9 millió forintos beszerzésre, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is vásárolnak.

„Pontos cikkszám és gyártó meghatározása helyett, Ajánlatkérő a műszaki leírást (a beszerezni kívánt termékre jellemző több) műszaki paraméterrel határozta meg.”

 

Eddig rendben is lenne a dolog. De, hogy a beszerzés lezárásakor, a képviselő-testület döntésekor, az esetleges szerződéskötéskor sem ismert az eszközök típusa az több, mint kérdéses.

„A piaci árat Ajánlatkérő a beszerzési eljárás megindítása előtt, a beszerzési szabályzatnak megfelelően vizsgálta, indikatív árajánlatok bekérésével. A piaci ár vizsgálatához Ajánlatkérő három, egymástól független gazdasági szereplőtől kért be ind.ajánlatot, amely alapján meghatározásra került a becsült érték és meghatározásra került, hogy az fedezeten belül van.”

 

Vajon melyik három gazdasági szereplőtől kértek indikatív ajánlatot? Megkérdezzük.

 

„A nyertes ajánlati ár tartalmazza többek között a kiszállítás, tárolás, emberi erőforrás, előfinanszírozás, logisztika stb. költségét, valamint az esetleges késedelmi, vagy meghiúsulási kockázatot is.”

Az általunk összeállított csomag is tartalmazta a kiszállítást, az előfinanszírozást, sőt még a mobil garázs felépítését is, mindezt féláron. Sőt, az általunk összeállított csomag nem a legolcsóbban beszerezhető eszközöket tartalmazta. A nyertes céggel szemben mi be tudtuk mutatni az eszközöket is. Ehhez összesen 30 percre és a Google keresőre volt szükségünk.

 

Vajon a gödi polgármesteri hivatal szerint milyen meghiúsulási kockázata lehet egy gumicsizmának, vagy egy láthatósági mellénynek? Csak a hivatal 10 km-es körzetében kb. 25 boltban kapni ezeket és valószínűleg olcsóbban.

 

A beszerzési eljárásra 4 cég jelentkezett be:

 

A nyertes cég:

 

Első Mobilbérlet Korlátolt Felelősségű Társaság:

         fő tevékenysége: Egyéb gép, tárgyi eszköz kölcsönzése

 

vesztes cégek:

Hahn + Kolb Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

         fő tevékenysége: Szerszámgép-nagykereskedelem

Géppark-kezelő Korlátolt Felelősségű Társaság

         fő tevékenysége: Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás

GLOBOMAX Zártkörűen Működő Részvénytársaság

         fő tevékenysége: Híradás-technikai berendezés gyártása

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük