41.500 Ft helyett 85.540 Ft-ra emelkedett egy gödi család építményadója – nincsenek egyedül

A Térségi Tények már tavaly beszámolt arról, hogy az ellenzéki vezetés brutális módon megemelte a gödi családok ingatlanadóját. Nem elég, hogy az infláció és az élelmiszerárak az egekbe szöktek, de még a gödi önkormányzat is a lakókon hajtja be saját alkalmatlanságának az árát. Megemelték a bölcsődei hozzájárulási díjat, a zöldhulladék elszállításának díját is.

Arról is beszámoltunk, hogy a gödieket megsarcoló képviselők jó részét egyáltalán nem érinti az emelés, hiszen nem is rendelkeznek ingatlannal a településen. Ha megnézzük a 2023-as vagyonnyilatkozatokat, akkor láthatjuk, hogy ez idénre sem változott. Szilágyi László, Fülöp Zoltán, Hives Gábor és Andrejka Zombor magánemberként továbbra sem fizet Gödre építményadót, mivel nincs ingatlana a településen.

Az építményadó emelést támogató képviselők

 

A napokban kapták, vagy kapják kézhez a gödi családok a megemelt építményadóról szóló értesítésket. A gödi FB csoportokban sorra kerülnek fel a kommentek.

 

 

 

A Gödi Hírnöknek adott nyilatkozatából kiderül, hogy a brutális építményadó-emelés egyedül Szilágyi Lászlónak köszönhető, hiszen saját állítása szerint csak neki volt meg a többsége a testületben:

 

„Amikor a testület többsége megválasztott alpolgármesternek, akkor tudtam jól, hogy ez egy nagyon nehéz feladat lesz. A polgármester úrnak, de még a FIDESZ-KDNP frakciónak sincsen meg a többsége egyes szavazásokhoz…. Az látható, hogy a jelenlegi helyzetben csakis én tudom a képviselő-testületben a többséget egyes előterjesztésekhez biztosítani.”

 

Azóta kiderült, hogy Balogh Csaba vélelmezhetően nem önként jelölte Szilágyit alpolgármesterének. Szilágyi kinevezéséről Balogh Csaba így írt:

„De ez nem jelenti azt, hogy ne éreztem volna fizikai fájdalmat, amikor alá kellett írnom Szilágyi László alpolgármesteri kinevezését,”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük