Folytatódik a Samsung játszótér 3 éves tragikomédiája

Az új helyszínek mellett immár felmerült egy régi is.

Szilágyi László újfent neki fut a játszótérnek. Az előterjesztés címe Javaslat játszótér helyszínére II. forduló. Az I. forduló valahogy kimaradt, ha csak az előző ülésen történt „szimpátia szavazósdit” nem tekintjük annak, talán 4 szavazatnál többet egy helyszín se kapott.

 

A megoldás nem látszik, de a helyzet bonyolódik.

 

Szilágyi László saját oldalán fordult a lakossághoz, hogy melyik helyszínt támogatnák. Az írásos előterjesztés a lakossági igényekről, javaslatokról egyáltalán nem tesz említést.

 

Érdekesség, hogy újra feltűnt a Várdomb. Ezzel immár 6 lehetséges helyszín is versenyben van.

A termálfürdő tartalék területekre tervezett játszótér azért is érdekes, mert szintén holnap elvi hozzájárulást kaphat egy új 33×25 méteres medence kialakításának előkészítése, tehát a termálfürdő tartalék területeire a közeljövőben szükség lehet, mint strand.

 

Vajda Viktória, momentumos képviselő-asszony az előző ülésen történteket kritikusan foglalta össze saját FB oldalán.

 

“A múltkor is annyira bejött a kapkodás, csináljuk még gyorsabban!” – gondolták a gödi “városatyák” a március 20-i rendkívüli ülésen.

Bebizonyosodott, hogy amit mondtunk októberben, az igaz – vagyis nem lehet új játszóteret építeni az erdő besorolású Marignane térre, és az esztelen sietségből csak késedelem és elvesztegetett idő származott. Mivel azonban javítani kell a Samsung imázsán, meg szalagot is jó lenne már vagdosni, Szilágyi, Fülöp, Markó és Lenkei urak még a múltkorinál is kevesebb előkészítés után „szimpátia” szavaztak a volt golfpálya Rómaiak útjával határos részéről. A másik Golf-pályás ötletük kapcsán kiderült, hogy magterület, így oda még nem biztosak benne, de felkérték a hivatalt az ötlet megvizsgálására. A városi honlapra kikerült előterjesztésben nem is ez a terület szerepel – hogy szándékosan titkolták, és a golfpályaeladás-balhé is az előkészítés része volt, vagy egyszerűen tényleg ennyire ötletszerűen kívánják meghatározni a város sorsát, talán sosem fogjuk megtudni…”

 

Érdekes, hogy a holnapi előterjesztésből kimaradt a képviselő asszony múltkor már befogadott módosító javaslata, miszerint „a beruházó (Samsung) gondoskodjon a játszótér árnyékolásról és növényesítéséről, fák ültetéséről is.”

Azt a kérdést most nem is feszegetnék, hogy fém, vagy fa játszótér épüljön inkább, ahogy arra sem térünk ki, hogy ki fogja üzemeltetni, felügyelni, karbantartani a játszóteret, ilyen apróságokról az előterjesztés sem tesz említést.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük