Göd Fejlődéséért „Köz”alapítvány – avagy közötök sincs hozzá?

A 2019-es ellenzéki győzelem után Szilágyi László frakciótársa Fülöp Zoltán nem csak alpolgármester lett, de ő lett a Göd Fejlődéséért Közalapítvány önálló, egyszemélyű vezetője is, mint kuratóriumi elnök. Szilágyival közös frakciójukat is Göd Fejlődéséért frakciónak nevezik.

A Fülöp Zoltán vezette alapítvány 2020 óta nem adott le pénzügyi beszámolót, miközben csak a Samsung adójából Pest Megyén keresztül közel 26 millió forint támogatást kapott.

2021 novemberében egyszer „sikerült” a 2019-ben kapott önkormányzati támogatással félig-meddig elszámolnia Fülöpnek.

 

Erről a jegyző úr így nyilatkozott:

 

Tóth János: Az Alapítvány egyfajta összegzést készített arról, hogy szerinte mennyit használt fel eddig, de számlákat nem tett mellé, azért nem minősíthetjük elszámolásnak. Azt azonban elfogadhatjuk, hogy az eddig ismert és az Alapítvány által megjelölt összeg, ami az itt lévő számok szerint 919.057, – forint, ezzel elszámol 15 napon belül számlákkal, és az ezt meghaladó összeget, tehát ezen felüli összeggel pedig 2022. március 31-ig.

 

Az elérhető határozatok alapján a mai napig nem került a képviselők elé az elszámolás: sem a 2019-es 2 millióról, sem a 2021-es évre vonatkozó teljes évről, pedig lassan már a 2022-es is határidős lesz.

 

Balogh Csaba volt polgármester februári lemondó esszéjében így írt erről:

 

„Már évek óta nem reménykedem abban, hogy megkerülhetetlen akadályt jelenthetek a gödi korrupciós ármánykodóknak. Azt viszont látom, hogy meg tudom nehezíteni a dolgukat. De ez nem jelenti azt, hogy ne éreztem volna fizikai fájdalmat, amikor alá kellett írnom Szilágyi László alpolgármesteri kinevezését, egy újabb ingyenélő politikai tanácsadó szerződését, vagy pont, hogy elutasítanom egy támogatásra méltó szervezet kezdeményezését testületi támogatás hiányában. Folyamatosan forgott a gyomrom, ha arra gondoltam, hogy lebuktathatatlan pénzégetőként üzemel a városi közalapítvány és a Szolgáltató Kft is. Idegeimet tépte, hogy az arcomba hazudtak a NER hűséges katonái, és nem tehettem ellene semmit. Hánynom kellett, hogy betonba ágyazottá vált egyes politikusok szeretőinek, rokonainak, illetve saját maguk álláshelye, miközben indoklás nélkül küldték el a valódi szakértőket és lelkes kollégákat.”

 

Ha tényleg ennyire nem akarta Szilágyit alpolgármesternek Balogh Csaba, akkor miért jelölte? Zsarolták? Netán kényszerítették? Ha igen, kik? (Alpolgármestert a törvények szerint, csak a polgármester jelölhet.)

forrás: Balogh Csaba Facebook

Az is érdekes, hogy mind a közalapítványnak, mind a Szolgáltató Kft.-nek LMP-s vezetője van. Ha megnézzük a Szolgáltató Kft beszámolóit, azok is igencsak hiányosak. A pénzügyi átláthatatlanság ellenére Szilágyi László előterjesztése nyomán visszakapta a feladatait a Szolgáltató Kft., illetve 25 millió forint közpénzzel meg is segítette még januárban a város azt a kft-t, ami nem rendelkezett, illetve a mai napig nem rendelkezik elfogadott törvényes pénzügyi beszámolókkal.

 

2022 tavaszán Fülöp Zoltán az alapítványán keresztül közel 16 millió forintot nyert zajmérésre Pest Megyétől. Az első szerződés szerint a projekt tevékenységi időszaka 2022 decemberében véget ért.

 

A projektet nem sikerült határidőre befejezni, ezért 2023 őszére tolták a beszámoló elkészítését…

Bodnár Zsuzsa által kikért közérdekű adatok az alapítvány és Pest Vármegye szerződéseivel kapcsolatban:

Szerződés

Szerződés módosítás

 

Balogh Csaba jól látta a dolgokat? Lehet, hogy a Holdról még nem, de Már a földről jól látszik?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük