Továbbra is brutálisan adóztatná a gödieket a város vezetése

Októberben már napvilágra került az a városvezetői terv, hogy a lakókkal fizettetnék meg az elhibázott városvezetésből adódó károkat. Akkor a képviselő-testület többsége arra tett javaslatot, hogy kerüljön átdolgozásra az adóemelés mértéke.

Megérkezett az átdolgozott adóemelést tartalmazó polgármesteri előterjesztés.

Az eredeti verziónál sikerült „emberségesebb” megoldást találni.

80 nm-es ingatlan esetén a korábbi nulla forint helyett már nem 32 ezer forintot szedne be Balogh Csaba, hanem „csak” 27 ezer ötszáz forintot.
120 nm-es ingatlan esetén az átdolgozott javaslat 51 ezer helyett már „csak” 49 ezer forintot jelentene.

Balogh Csaba polgármester helyettesével Szilágyi László alpolgármesterrel (forrás: Balogh Csaba Facebook)

Az emberek adóztatása és sanyargatása mellett a kiadásokat nem csökkenti a városvezetés. Továbbra is 3 bizottságot működtetnének, miközben a törvény csak 1-et ír elő. Miközben az embereket adóztatják, egy teljesen felesleges járdaépítésre elköltenének milliókat.

Korábban már az ország legmagasabb bölcsődei hozzájárulását is elfogadták Gödön, majd 100 forintról közel 1500 forintra emelték a zöldhulladékos zsák árát. Ezek mind a gödiek életét nehezíti. Ezek után még az építményadót is brutálisan megemelnék.

Ha megnézzük az utóbbi évek gazdálkodását, látszik, hogy míg a Markó József vezette fideszes többség utolsó 3 éve mindig működési többlettel számolt, addig a Balogh Csaba vezette ellenzéki, majd 2022-ben már fideszes támogatással elfogadott költségvetés mind-mind működési hiánnyal kalkulált. Markóék utolsó 3 évében közel másfélmilliárdos működési többlet, Balogh első 3 évében több, mint 5 milliárdos működési hiány keletkezett.

Idén ősszel Gödnek sikerült az ország, de talán az egész bolygó legdrágább gázvásárlását véghez vinnie. A hivatalos válaszból kiderül, hogy Szilágyi alpolgármester állításával szemben mégis jól számoltunk, és valóban közel bruttó 2100 Ft/köbméter áron sikerült Gödnek 500 millió forintért földgázt vásárolnia.

Ennél talán még nagyobb baj, hogy spórolni sem nagyon tudnak a gázon. Göd vezetése úgy vásárolt valószínűleg világrekord áron gázt, hogy akkor is ki kell fizetni 425 millió forintot, ha innentől kezdve egyetlen köbméter földgázt sem használnak fel. Gödön, maximum 10%-t tudnak spórolni, mivel a szerződés szerint akkor is fizetni kell, ha nem fűtenek, erre Hlavács Judit is felhívta a képviselők figyelmét a legutóbbi ülésen.

Tudomásunk szerint még senkit nem küldtek el a Hivatalból ezért a remek szerződésért. Vajon miért?

 

Földgáz vásárlás adatai: itt

Egy gondolat a “Továbbra is brutálisan adóztatná a gödieket a város vezetése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük