Polgármesterek a posták bezárása ellen – egy kivétellel

Térségünk mindhárom települése érintett, Dunakeszin, Fóton és Gödön is bezárásra kerül egy-egy posta. Azonban háromból, csak két polgármester próbál tenni valamit.

Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere levélben fordult a Magyar Postához, hogy

„gondolják újra a 3 Sz. Posta ideiglenes bezárását, mert döntésükkel az országos átlaghoz képest jelentősen kevesebb szolgáltatóhely jutna 10.000 főre városunkban. Két munkaállomásával ez Dunakeszi legcsaládiasabb postája, ahol mindig kedves kiszolgálás fogadja az ügyfeleket. A település mérete és lakosságszáma alapján eddig is több postára lett volna szükségünk, amelyet már évekkel ezelőtt indítványoztam. Bízom benne, hogy megkeresésemre tárgyalásokat kezdeményezhetünk!”

Dióssi Csaba polgármester adta fel azt a levelet, amiben a posta megmaradását kéri.

Dr. Vass György Fót polgármestere szintén levelet írt a Postának, amiben kéri a bezárás átgondolását.

„A település mérete, a kisalagi lakosok kényelme indokolja a posta megmaradását. Bízom benne, hogy megkeresésemre tárgyalásokat kezdeményezhetünk!”

Dr. Vass György, Fót polgármestere

Dr. Vass György arról is tájékoztatta a Magyar Postát, hogy Kisalagon közel 8000 embert érint hátrányosan a döntés.

 

Balogh Csaba, Göd polgármestere tudomásul vette a felsőgödi posta bezárást.

„Úgy döntött a Magyar Posta, hogy a felsőgödi posta működését is szüneteltetik. Tudom, hogy ez sokaknak kellemetlenséget okoz, illetve elbocsátásokkal jár, de sajnos nem volt beleszólásunk a döntésbe. November 11-től városunk másik postája veszi át a feladatokat, Alsógödön”

Balogh Csaba, Göd polgármestere

 

Gödön a Vállalkozók Egyesülete fordult Tuzson Bence országgyűlési képviselőhöz, hogy közbenjárásával segítse a felsőgödi posta megmaradását.

„A felsőgödi Postahivatal látja el a régi Felsőgöd az Oázis Lakópark és a Nevelek városrész lakosságának és vállalkozásainak napi levél,-csekk és csomag forgalmát. A vállalkozások napi működését nagyban befolyásolja illetve ellehetetleníti ha ez a szolgáltatás kiesik. A felsőgödi Posta előtt megoldatlan a parkolás a csomagátadás-átvétel minősíthetetlen állapotú. Felsőgödön csak a Spar üzletnél van egy OTP Bank által üzemeltetett ATM. Az idősebb lakosok nagyon sok esetben a Postahivatalban vesznek fel készpénzt, töltetik fel telefonjaikat. Az Oázis Lakópark szinte teljesen kiesik a városi szolgáltatások köréből, a Lakópark területén semmilyen banki vagy postai ügyintézési lehetőség nincs. Mindenképpen javasolnánk, hogy egy jól megközelíthető jóval nagyobb forgalmat is elbíró objektumban gondolkodjon a szolgáltató.

Nem kívánjuk aláírásgyűjtéssel vagy más politikailag hangzatos fellépéssel terhelni az amúgy is zaklatott közhangulatot. Bízzunk benne az értelem győzedelmeskedik, hiszen egy alapszolgáltatás nélkül nevetségessé válik városunk. Az alsógödi Posta már így is olyan mértékben túlterhel, hogy akár órás sorban állás is előfordul.”

 

A Posta tájékoztatása szerint átlagosan közel 3,5 posta jut minden 10 ezer lakosra Magyarországon. Fogalmunk sincs, hogy hogyan számolták ki ezt a számot. A valós számok ennek töredékei, legalábbis térségünkben.

 

posták száma jelenleg10000 lakosra jutó postákposták száma novembertől10000 lakosra jutó posták novembertőlposták „száma” a posta állítása szerint
Dunakeszi30,6620,4415
Göd21,110,556
Fót2110,57

A településeken kívül eső Auchan áruházakban lévő postákat nem számoltuk helyben fekvő postának, mivel azok a településektől 30-60 perc sétára vannak.

 

Vajon átgondolja-e a posta a bezárásokat?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük