Nem tárolhat 2 hónapig vízcsöveket egy kivitelező Gödön

A tegnapi rendkívüli ülésen tárgyalta a gödi képviselő-testület a Mészáros és Mészáros Kft. kérvényét.

A cég kérése az előterjesztés szerint annyi volt, hogy szeretnének egy legalább 250-300 nm-es telket bérelni 2 hónapra (60 napra) vízcsövek tárolása miatt. Nem kérték, hogy belterületi ingatlan legyen, nem kérték, hogy külterületi ingatlan legyen. A Balogh Csaba által vezetett hivatal a Rómaik útjának Nemeskéri út felöli végén lévő önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant javasolta a képviselőknek bérbeadásra, amit Balogh Csaba polgármesterként elő is terjesztett elfogadásra. Ez a terület korábban bölcsődének is felmerült, de a városvezetés – egyedül a térség települései közül – visszalépett és nem épített bölcsődét Gödön, inkább visszautaltak az államnak 500 millió forintot.

A Gyurcsány Ferenccel bográcsoló Szilágyi László ma büszkén/boldogan jelentette be, hogy nem adnak bérbe belterületi ingatlant ipari raktározásra, azaz a képviselő-testület leszavazta Balogh Csaba polgármester úr előterjesztését. Sajnos nem volt közvetítés így nem tudjuk, hogy kik szavazták le a polgármester javaslatát.

 

Egy létező – politikai nézetektől függetlenül – óriási cég nem bérelhet ingatlant Gödön 2 hónapra, de egy nem létező kft. – a Pest Megyei Kormányhivatal szerint jogszabály sértően – 5 évre megkaphatja az egyik legértékesebb városi területet.

 

Több kérdésünk is felmerül ezzel kapcsolatban:

  1. A Pest Megyei Kormányhivatal által jogszabálysértőnek titulált azon döntést nem vitatta Szilágyi, amikor egy Duna-parti telket adott bérbe az önkormányzat egy nem is létező cégnek 5 évre. Vajon miért?
  2. Mennyi bevételtől esik el így a közel 2 milliárdos hiánnyal küzdő önkormányzat?
  3. A Samsung SDI számára épülő új vízhálózat mentesítené a gödi hálózatot, nem kerül veszélybe ezzel a lakók ellátása?
  4. Mennyivel csúszik a kivitelezés, azzal, hogy a képviselők többsége nem kíván bérbe adni egy üres telket 2 hónapra?
  5. Ha van a városnak üres telke, miért fizetnek egy vállalkozónak tetemes összeget a városi buszok tárolása miatt?

Egy gondolat a “Nem tárolhat 2 hónapig vízcsöveket egy kivitelező Gödön

  1. Kínos kérdések, kérdések… sorjáznak, s rendre nincsenek elfogadható válaszok, miközben Göd csődközeli állapotban van. Ez a képviselő-testület – benne a DK szekerét nevetségesen-szánalmasan tologató, nem a virtigli szellemi képességeiről elhíresült Szilágyi úrral/elvtárssal, no meg az őt támogató elvtelen Fidesz-frakcióval – teljesen alkalmatlan a város egyre súlyosbodó problémáinak a kezelésére. Persze, ők mindeközben – köszönik szépen – jól elvannak egymással. Immár, ki tudja, hány alpolgármester van, s még tanácsnokokra is futja. Ugyan milyen tanácsokat adnak és kinek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük