Újabb jogszabálysértés Gödön?

Az önkormányzat egy, még nem is létező cégnek adta bérbe a Duna-parti telket!
2022.05.26-i zárt ülésén tárgyalta a gödi képviselő-testület a Nyaralóházak területén található büfé területének bérbeadását.
Első körben eredménytelennek nyilvánították a pályázatot. Majd jött a csavar. A zárt ülésen valami történhetett, hiszen az eredménytelenné nyilvánítás utáni percekben újra napirendre került a büfé kérdése, és ekkor már pályázati győztest hirdettek: egy nem létező cég kapta meg a város egyik legértékesebb területét 5 évre!
Kérdéssel fordultunk a Pest Megyei Kormányhivatalhoz az eljárással kapcsolatban.
A napokban meg is kaptuk a választ a Kormányhivatal Felügyeleti Főosztályától, miszerint megvizsgálták az ügyet és jogszabálysértést tártak fel. A Kormányhivatal törvényességi felügyeleti eszközök alkalmazásával intézkedik a törvényes állapot helyreállítása iránt.
Ez valószínűleg azt jelenti, hogy megsemmisítik a törvénytelen határozatot, és új pályázat kiírására kötelezik a gödi önkormányzatot.
Mi lesz a korábbi nyertessel? Kártérítési igénnyel lép fel az a cég, amelyik még nem is létezett a döntés meghozatalakor? Ki lesz a felelős azért, ha az önkormányzatnak kártérítést kell fizetnie a jogszabálysértés miatt?
Várjuk és kérjük, hogy az átláthatóságot mindig hangoztató gödi vezetés hozza nyílvánosságra a zárt ülés jegyzőkönyvét!
Az ügy előzményeiről itt olvashatnak:

2 gondolatokat “Újabb jogszabálysértés Gödön?

  1. Fölháborító, hogy a képviselő-testület (benne a Fidesz-frakcióval), úgy tűnik, nem vizsgálja kellő szigorral ezt az ügyet (sem), nem gyakorol hathatós ellenőrzést-elszámoltatást a városvezetés előterjesztései fölött és nem hozza nyilvánosságra az érdemi-elvi álláspontját. Véleményem szerint a Fidesz gödi elnökének, képviselőnek és botcsinálta tanácsnoknak (?!), Markó József (a bukott polgármesternek) mindenekelőtt ilyen esetekben kellene nyomatékosan hallatnia a szavát, ahelyett, hogy az üléseken – az okos telefonja önfeledt kapirgálása mellett – ejnye bejnyék kíséretében jól elkvaterkázik (a bukás szélén szédelgő) Balogh Csaba polgármesterrel. Mindezt tapasztalva jogosan merül föl a kérdés, vajon alkalmasint miféle alkuk, érdekek húzódhatnak meg a háttérben, melyekről a nyilvánosság nem értesülhet? Kiváltképp annak tükrében lehet érdekfeszítő e kérdés, hogy a Fidesz-frakció mereven ellenzi a testület föloszlatását, annak ellenére, hogy a működése eredményeként is az idei költségvetési hiány immár 1,7 milliárd Ft, s a lakosságot újabb és újabb terhekkel kínálják meg, a pazarlásgyanús, netán jogszabálysértő ügyleteknek pedig mintha nem lenne gátja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük