Olvasói levél – Hevesi Ügyvédi Iroda megbízását két évig titkolták

Az alábbi olvasói levelet kaptuk. Változtatás nélkül közöljük.

T. Szerkesztőség!

A Kimittud oldalon több kérdést is feltettem Hevesi Ügyvédi Iroda megbízásával kapcsolatban, miután kiderült, hogy a Hevesi Ügyvédi Iroda képviselte Göd Városát egy peres eljárásban. (https://merce.hu/2022/04/02/pert-nyert-god-onkormanyzata-joga-van-kiallni-a-lakossagert-a-samsunggal-szemben/)

A város életét követve nem emlékeztem olyan képviselő-testületi döntésre, amely felhatalmazta volna a Hevesi Ügyvédi Irodát arra, hogy peres eljárást kezdeményezzen a Pest Megyei Kormányhivatal döntésével szemben.

A Kimittudon elérhető adatigénylésekből kiderült, hogy a Hevesi Ügyvédi Iroda 2020. május 27. aláírt meghatalmazása két évig nem került iktatásra a gödi Polgármesteri Hivatalban, a gödi képviselő-testület nem döntött arról, hogy meghatalmazza a Hevesi Ügyvédi Irodát.

A Polgármesteri Hivatal nevében eljáró Sáhó Ágnes munkaügyi ügyintéző 2020. szeptember 14-én (Ikt.sz.: 10/79-2/2020) Kimittudra felkerülő válaszában nem adta közre a Hevesi Ügyvédi Iroda megbízási szerződését, azt nem is adhatta, hiszen a 2020 május 27-én Balogh Csaba által aláírt meghatalmazást egészen 2022. június 1-ig titkolták, 735 nap telt az aláírás és az iktatás között. Véletlenül napokkal az általam kért adatigénylés után.

Miért titkolták több, mint két évig a meghatalmazás tényét, mind a hivatal, mind a képviselő-testület előtt, mind a lakosság előtt?

Az ügy különös pikantériája, hogy annak ellenére, hogy a hivatal 2022. június 1-ig nem tudott a meghatalmazás létéről sem, annak ellenére, hogy a meghatalmazáson nincs pénzügyi ellenjegyzés, és annak ellenére, hogy a meghatalmazás nem tartalmaz ügyvédi díjazást, mégis történtek kifizetések. Balogh Csaba polgármester teljesítési igazolása mellett már 2020. július 9-én fizetett a hivatal a Hevesi Ügyvédi Irodának, miközben a hivatal hivatalos válaszából kiderült, hogy nem is tudtak ilyen meghatalmazásról.

2022. május 27-én ismételten Balogh Csaba polgármester teljesítési igazolása után közel 1 millió forintot fizetett Göd Városa egy olyan megbízási szerződés alapján, amiről nem is tudhattak, hogy létezik, hiszen csak a második összeg kifizetése után 5 nap került egyáltalán iktatásra a meghatalmazás.

Összefoglalva Balogh Csaba képviselő-testületi felhatalmazás nélkül meghatalmazta a Hevesi Ügyvédi Irodát, hogy képviselje Göd Városát a Pest Megyei Kormányhivatal 158400/2020.05.05 határozatával szemben indított jogorvoslati eljárásban. Ez a megbízás több, mint két évig titokban maradt, miközben közel 1,4 millió forintot fizetett ki Göd Városa a Hevesi Ügyvédi Irodának.

 

SZ.J.

forrás:

 

Önkormányzat megbízási szerződései a kérdéses időszakban:

https://kimittud.hu/request/megbizasi_szerzodesek_20200429_2#incoming-23851

Hevesi Ügyvédi Iroda megbízásai:

https://kimittud.hu/request/god_varos_onkormanyzat_peres_ugy#outgoing-29000

Hevesi Ügyvédi Iroda  felé történő kifizetések:

https://kimittud.hu/request/kifizetesek_hevesi_ugyvedi_iroda#incoming-29358

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük