Göd kimaradt, nem kapott támogatást a kormánytól

Tegnap döntött a kormány arról, hogy a megemelkedett rezsi költségek miatt támogatásban részesíti a 10 ezer főnél nagyobb településeket.

Pest megyében összesen 5,2 milliárd forintot osztott ki a kormány a benyújtott menedzsment tervek és a települések adóképessége alapján.

Térségünk 3 települése közül 2 kapott támogatást. Dunakeszi közel 210 milliót, míg Fót 242 milliót. Göd kimaradt a támogatásból.

Feltehetően nem a kormány hagyta ki a felsorolásból Gödöt, hanem más oka lehet annak, hogy Göd, szinte egyedül a Pest megyei városok közül, nem kapott támogatást. Vajon mindent megtett Göd vezetése? Utána kérdezünk a Miniszterelnökségnél, hogy miért maradt ki Göd.

Ha megnézzük ennek az 5,2 milliárd forintnak az elosztását, látszik, hogy a független települések jártak a legjobban, ők közel 2,8 milliárd forintot kaptak. A fideszes települések 1,6 milliárdot, míg az ellenzéki települések közel 800 milliót. Azonban, ha a települések számát is nézzük, akkor már az ellenzéki települések a nyertesek, hiszen ők településenként átlagban 155 milliót kaptak, a független települések átlagban 146 milliót, míg a fideszes települések átlagban csak 107 milliós támogatásban részesültek.

 

Legnagyobb támogatást a független Veresegyház és a független Cegléd kapta, 365, illetve 346 millióval, a képzeletbeli dobogóra még az ellenzéki vezetésű Érd fért fel a maga 265 milliójával.

Ha megkapjuk a választ, hogy Göd miért maradt ki, akkor megosztjuk az olvasóinkkal.

* függetlennek azt a települést tekintettük, ahol 2019-ben se kormánypárti, se ellenzéki jelölt nem nyert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük