Egy hónapja nem tudjuk, miért kerül másfélszer annyiba Gödön egy út felújítása, mint Dunakeszin

Ugyanazon a pályázaton indult 2021-ben Dunakeszi és Göd, mindkét település sikeresen pályázott. Dunakeszin megújult a közel 500 méter hosszú Kiserdő utca, míg Gödön – a fák kiirtása miatt nagy lakossági felháborodás mellett – éppen megújul az Alkotmány utca 200 méteres szakasza.

 

  • Dunakeszin méterenként 166 ezer forintért készült el a Kiserdő utca.
  • Gödön méterenként 258 ezer forintért készül el az Alkotmány utca.
  • Dunakeszis „árakon” 34 millióba került volna a gödi Alkotmány utca felújítása és nem 58 millióba (azonos műszaki tartalom mellett!!!).

 

Mai napig nem kaptunk választ Gödtől arra, hogy mi indokolta ezt a hatalmas különbséget. Dunakeszitől már megkaptuk a választ. Gödön titkolják az adatokat, még arra sem kaptunk választ, hogy a képviselő-testület mit és mikor döntött a kérdésben.

 

Érdekes, hogy a gödi képviselők közül sem érdekel senkit, hogy mitől lett másfélszeres az ár, egyetlen egyszer sem merült fel sem az ellenőrző bizottság, sem a képviselő-testületi ülésen a kérdéses 24 millió forint.

 

Közérdekű adatigényléssel fordulunk az önkormányzathoz, hogy megkaphassuk az adatokat, hiszen még a kivitelező is ugyanaz a cég, a Penta Kft. és annak alvállalkozója volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük