Újabb DK-s kerülhet jófizető pozícióba Gödön?

A Demokratikus Koalíció kijelentette, hogy az ő képviseletük 2020 nyarán megszűnt Gödön, ezzel szemben az igazság az, hogy a mai napig Gyurcsány Ferenccel bográcsozik Szilágyi László alpolgármester, illetve jól fizető pozícióba kerülhet Gyöngyössy Kálmán. Szilágyi László volt az, aki múlthéten együtt ünnepelt a Fidesz frakcióval a városi Semmelweis napon. A hivatalos oldalokan elérhető információk szerint, rajtuk kívül senki sem volt jelen a képviselők közül az ünnepségen.

Vajon mennyibe került a gödieknek az Ilka Csárdában tartott mulatság? Biztos ez a legjobb módja a közpénzek megóvásának akkor, mikor 1,7 milliárdos – bevallott – működési hiánnyal fogadták el a város 2022-es költségvetését?

Hlavács Judit, akinek férje, Elekes Balázs mérnöknaponként 85 ezer forintért dolgozott Gödnek, korábban blogjában azon kesergett, hogy DK-s, vagy a DK-hoz köthető személyek dolgoznak Gödön. Most egy újabb DK-hoz köthető személy kerülhet fizető állásba, vajon továbbra is ellenzi Hlavács, hogy Gyurcsány Ferenc pártjának szimpatizánsai kapjanak fizetést Gödtől, vagy most már támogatja?

Gyöngyössy Kálmán jó kapcsolatot ápol mind Rónai Sándorral a DK EP képviselőjével, mind Tonzor Péterrel, a DK bukott választókerületi elnökével.

Gyöngyössy Kálmán Rónai Sándorral és Tonzor Péterrel

Szilágyi László elérhető előterjesztése teljesen kusza. Az előterjesztésben még alpolgármesteri referensként hivatkozik Gyöngyössy Kálmánra, de a benyújtott szerződés tervezet szerint tanácsadó lenne belőle.

Az előterjesztés tartalma is teljesen értelmetlen és magyartalan:

„Alpolgármester munkáját korábban is segítette egy referens munkatárs, így Szilágyi László Lajos alpolgármester kérésére Gyöngyössy Kálmánt a csatolt megbízási szerződés keretében kerülne szakmai támogatást tudna adni számára.” – vajon mire gondolt Szilágyi László?

 

A határozati javaslatban Szilágyi még ekként ír:

„Gyöngyössy Kálmán alpolgármesteri referensként Szilágyi László Lajos általános

alpolgármestert segíti feladatainak ellátásában.”

A csatolt megbízási szerződésben azonban már, mint tanácsadó szerepel Gyöngyössy Kálmán.

Milyen feladatai lehetnek egy társadalmi alpolgármesternek, amit a hivatali apparátus nem tud megfelelően támogatni?

 

Balogh Csaba – aki elvileg korábban kérte Gyöngyössy menesztését – és frakciója vajon megszavazza Gyöngyössy visszatérését?

Egy gondolat a “Újabb DK-s kerülhet jófizető pozícióba Gödön?

  1. Gödön jól érzékelhető – legalábbis személyi szinten – egyfajta Fidesz-DK-együttműködés, mely már a 2019-ben győztes moslékkoalíció (Momentum, LMP, DK, Párbeszéd, Jobbik) fölbomlása után kb. fél évvel megkezdődött a képviselő-testületben és az önkormányzati intézményekben. Ez most egészen morbid-perverz formát ölt. Pl. a Fidesz helyi vezetője, a bukott polgármester, Markó József képviselő az egyre inkább ellehetetlenülő, momentumos Balogh Csaba polgármester frakciója által a testület feloszlatására irányuló javaslata kapcsán a CIKK (Civil Kurázsi és Kontroll Egyesület) kezdeményezte lakossági szavazáson nyíltan arra adta a voksát, hogy az őt legyőzőkkel együtt a testület maradjon 2024-ig. A júliusi érdemi szavazáson (is) pedig a frakciója, vele együtt csípőből leszavazta a teljes testület feloszlatására tett indítványt. (Hm!) Tette ezt akkor, amikor az időközi választásokon az országban a Fidesz tarolt. Az persze más kérdés, hogy – Markó úr jóvoltából – Gödön létezik-e egyáltalán hatékony Fidesz-szervezet és a 4 fős frakcióból 3-an (már csak életkori okból is) minden bizonnyal csupán 2024-ig akarják kihúzni. Az, hogy ez Gödnek és/vagy nekik éri-e meg, megint más kérdés. Kétségtelen, hogy a jelenlegi erőviszonyok a testületben igen kedvezőek a tanácsnokká is avanzsált Markó úrnak, hiszen Balogh kisebbségbe szorult, s így kettős hatalom alakult ki a városban. A formális polgármester Balogh, a tényleges – finoman fogalmazva – „megmondó ember”: Markó, aki ejnye bejnyékkel kvaterkázik a magatehetetlen, a várost lerohasztó polgármesterrel. A DK-s elkötelezettségű Szilágyi Lászlót is megszavazta társadalmi alpolgármesternek és igen jó véleménnyel van az áldásos tevékenységéről, ami bizonyára nem érdeke ellen való. Lényegében új moslékkoalíció alakult (Fidesz, DK, Jobbik), melyben mindenki megkapja a magáét, miközben Göd a csőd felé araszol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük