Kammerer Zoltán Tuzson Bencével ünnepelt

Interjút adott Göd díszpolgára a háromszoros olimpia bajnok Kammerer Zoltán Csisztu Zsuzsának, ebből szemezgettünk.

 

Hogy látod, mi történt a múlt hétvégén a választáson?

Sportnyelven szólva papírforma eredmény született, én egyáltalán nem lepődtem meg a Fidesz győzelmén, nagyarányú fölényre számítottam, de az ellenzék szempontjából ilyen megsemmisítőre még én sem. Érdekes egyébként, hogy ilyenkor, a választások idején, négyévente szinte olimpiai lázban égek. Miután leadom a szavazatom hazamegyek, bekapcsolom a tévét, és mint az olimpiai eredményeket, úgy várom a voksok alakulását. Mint amikor a kedvenc csapatomnak szurkolok, úgy figyelem a „meccs” kimenetelét a pártok között is.

Tudom, hogy gödi lakosként nagy lokálpatrióta vagy, hogy telt az estéd múlt vasárnap?

Tuzson Bence eredményvárójára mentem és nagyon örültem, hogy sikerült neki is a „döntőbe”, vagyis a parlamentbejutás, mert láttam, hogy mekkora energiákat tett bele ebbe a körzetbe, de nem csak a választások előtt. Én mindig a munkában hittem, idén a 35-dik szezonomat kezdtem meg kajakosként, és azt gondolom, hogy a munkát nem lehet megúszni a politikában sem.

Tuzson Bence, Kammerer Zoltánnal

Sportszempontból mit tapasztaltál az elmúlt években?

Nem titok, hogy én harmincöt éve szerelmes vagyok a sportba, és láthatóan a versenysportban kényelmesebb és kiszámíthatóbb felkészülésben van részünk évek óta, mint jó tíz évvel ezelőtt. Ami engem illet, nekem a vízen nem változott az életem, ott csak magamra számíthatok, ott minden nap el kell mennem a határig, azt nem lehet megúszni.

De ami látványosan változott, az a szabadidőben sportolók aránya. Harminc éve futok a gödi Duna-parton, nagyjából 12 évvel ezelőttig szinte sohasem találkoztam emberrel, most meg kimegyek a gödi töltésre, a bicikli útra, ami a Duna-parttal párhuzamos, nos, ha reggel hatkor vagy este nyolckor megyek, szinte mindegy, nincs olyan, hogy ne találkoznék 20-30 emberrel, akik szintén futnak, kocognak, bicikliznek, vagy sétálnak.

És a körülmények is jobbak?

Hogyne! Vannak bicikliutak, megállóhelyek, szóval az Aktív Magyarországért mozgalom – itt nálunk legalábbis – egész látványos változást hoz a mindennapok aktivitása szintjén. Egyre több közösségi sportot látok és ez jó, kifejezetten pozitív változás. Én eddig is a Szusza Ferenc Stadionba jártam, nekem csak az Újpest, úgyhogy ezzel nincs is mit tovább foglalkozni, de annak viszont nagyon örülök, hogy az emberek végre megmozdultak.

 

A teljes interjú itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük