Dorosz Dávidot az ellenzéki szavazók se akarták Dunakeszin

A vasárnapi választásokon Dunakeszi azon kevés települések közé tartozott, ahol az ellenzéki lista megelőzte a Fidesz-KDNP listáját, összesen 42 ilyen település volt a 3000-ből.

Ellenzéki összefogás10429
Fidesz-KDNP10238

Az ellenzéki lista többségének ellenére Dorosz Dávid simán kikapott Tuzson Bencétől Dunakeszin is. Látszik, hogy egy jó jelölt és egy rossz jelölt között mekkora különbség lehet.

Tuzson Bence11044 szavazat
Dorosz Dávid10071 szavazat

Az ellenzéki szavazók közel 4%-a szavazott inkább a Fidesz jelöltjére, mint az ellenzékire. Az embereknek számít, hogy valaki helyi vagy nem helyi, számít, hogy ne keverje össze Budakeszit, Dunakeszivel.

Még érdekesebb, ha összevetjük a 2018-as számokkal. Akkor nem volt összefogás, külön indult a Jobbik és a Momentum. Rónai Sándor, mint a legerősebb kihívó 9502 voksot kapott Dunakeszin. A szavazókörök negyedében több voksot kapott egyedül, mint most Dorosz Dávid az összes ellenzéki párttal a háta mögött.

Dorosz Dávid 2022 (6 párt jelöltjeként)10071
Rónai Sándor 2018 (DK jelöltként)9502

Valami nagyon félrement. Vagy az előválasztás ferdít és nem a valós viszonyt mutatta, vagy Dorosz személye, vagy a kampány volt rossz, ezt még nehéz megmondani, az viszont biztos, hogy 9500 szavazót vesztett az ellenzék 4 év, alatt ebben a körzetben és nem akarták Dorosz Dávidot a Parlamentbe küldeni.

Ahogy országosan, még helyben sem mondtak le a pártvezetők, úgy, hogy helyben még az országos bukást is sikerült alulmúlniuk, ami nem kis teljesítmény.

 

A levélszavazatok még nem ismertek, így a 10 szavazókör hiányzik, mind a mostani, mind a 2018-as adatokból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük