Megvalósult Balogh Csaba dédelgetett álma? Fideszes helyettese lett

 

Korábban országos cicaharc keletkezett abból, hogy a Demokratikus Koalíció, illetve a Momentum is saját hangfelvétellel állt elő azzal kapcsolatban, hogy Balogh Csaba a Fidesz-KDNP képviselőjét, Dr. Pintér Györgyöt kívánta alpolgármesterének. A két felvétel szinte megegyezett egymással, de most úgy látszik beteljesülni látszanak.

Rónai Sándor a DK EP képviselője ekkor levélben fordult a Momentum mai elnökéhez, Donáth Annához:

 

„Úgy értesültünk, hogy a polgármester a szintén ellenzéki vezetésűvé vált önkormányzatoktól távozó, Fideszhez köthető emberekkel igyekszik feltölteni a hivatalt, és tárgyalást kezdeményezett a helyi Fidesszel is annak érdekében, hogy Pintér Györgyöt, a Fidesz képviselőjét nevezze ki alpolgármesternek.

Előbbi nagyon nehezen cáfolható, hiszen miközben nyilvánvalóvá vált, hogy a gödi polgármesternek esze ágában sincs az ellenzéki pártokkal közösen vezetni a várost, a gödi városháza irodái is szép lassan megteltek máshonnan kirúgott fideszes emberekkel. A momentumos polgármester Borbíró Mihályt, Mészáros Lőrinc barátját nevezte ki főtanácsadójának… A közbeszerzési tanácsadója pedig az a Lucsik János lett, aki a korábban nemzetközi körözés alatt álló Welsz Tamás üzlettársa volt, valamint a Sólyom Airways alapítója… Ma szinte nincs olyan szelete a gödi városvezetésnek, ahol ne találnánk korábbi fideszes kádereket, pártkatonákat és csendestársakat…

Az alpolgármesterek ügyében azonban nem tudtunk előbbre jutni. Bár ideiglenesen lekerült napirendről az alpolgármesterek leváltása, de Balogh Csaba már ezen a fent említett márciusi tárgyaláson elismerte, hogy valóban tervei között szerepel Pintér György kinevezése

… A veszélyhelyzet idején azonban annyira elmérgesedett a viszony a polgármester és a képviselők között, hogy Balogh újra kilátásba helyezte az alpolgármesterek leváltását. Ekkor már senkit sem ért váratlanul a polgármester azon ötlete, hogy a szövetséges pártok alpolgármesterei helyett Pintér Györgyöt, a Fidesz képviselőjét nevezze ki alpolgármesternek.

A veszélyhelyzet idején a momentumos polgármesterről még a TASZ is elmarasztalóan nyilatkozott egy ügyben.

Nagyjából ezzel egyidőben írtak segítségkérő levelet az ellenzéki pártok vezetőinek a Gödi Összefogás képviselői, mondván Balogh vezetési stílusa autoriter, és emiatt alkalmatlan a város vezetésére.

Arra a levélre nem reagáltál.

Közben az alpolgármestereket sorra érték a légből kapott vádak, nem egy alkalommal korrupcióval vádolta meg őket a momentum polgármestere.

Arról kevés szó esik, hogy a Balogh vezette önkormányzat nem is olyan régen egy útfelújítási pályázaton -szakértői becslések szerint- 20 millió forinttal túlárazhatta a beruházást.

 Most kikerült ez a hangfelvétel. Amiből nektek egy hosszabb változat van meg, viszont hiányzik belőle valami, ami pedig hozzánk eljutott. Nem tudom, hogy melyik a manipulált. Lehet, hogy a tiétek, lehet, hogy a miénk, lehet, hogy mindkettő.

 Egyben viszont biztos vagyok, és ezt az igazságérzetem kimondatja velem: a Momentum polgármestere fideszes alpolgármesterre akarta cserélni a koalíciós partnereit, és ezt a személyes tárgyalás során sem cáfolta.

De mi a megoldás Anna?

 

Balogh Csaba álma ma beteljesült?

Miért nem hív össze Balogh Csaba rendkívüli ülést? Miért nem kívánja rendezni a helyzetet? Miért nem jelöli helyettesének se az LMP-s Fülöp Zoltánt, se a volt DK-s, ma már független Lőrincz Lászlót? Ez a helyzet megfelel neki? Tudva azt, hogy korábban is „Pintér Gyurit” szerette volna helyettesnek. Külön érdekes, hogy Balogh állítása szerint a Momentum is támogatta abban, hogy egy fideszes politikus legyen az alpolgármestere.

Dorosz Dávid rendszeresen kampányol Fülöp Zoltánnal, Dorosz bizalma úgy látszik töretlen Fülöpben.

Dorosz Dávid Fülöp Zoltánnal kampányol
Dorosz kampánycsapata, hátsó sorban Fülöp Zoltán alpolgármester

Vajon Balogh Csaba ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy nem Dorosz Dávidban és a szövetséges ellenzéki pártokban látja Göd és hazánk jövőjét? Tegnap Szijjártó Péter ismerősének gödi beruházását támogatta, ma pedig a Fidesz-KDNP gödi képviselőjét Dr. Pintér Györgyöt, mint bizottsági elnököt nevezte meg saját helyetteseként.

Dorosz Dávid ezzel elvesztethette legnagyobb támogatóját, a joggal való visszaélésért elmarasztalt Balogh Csabát? Kérdés, hogy időben borult ki az a bizonyos bili, vagy Dorosz egész kampánya elbukik Balogh Csabán?

 

borítókép: godihirek.hu

2 gondolatokat “Megvalósult Balogh Csaba dédelgetett álma? Fideszes helyettese lett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük