Tárgyalásra is alkalmatlan volt a Balogh Csaba által benyújtott 2022. évi költségvetés

Pontatlan, jogszabályellenes, formailag hibás és tárgyalásra alkalmatlan – Dr. Pintér György bizottsági elnök Göd Város 2022. évi költségvetéséről.

Dr. Pintér György (Fidesz-KDNP), mint a pénzügyi bizottság elnöke, és mint Balogh Csaba helyettese felszólalásában elmondta, hogy a képviselő-testületi ülést megelőző este 19:07 perckor küldte ki a polgármester a módosított költségvetést. Ezzel a pénzügyi bizottság nem tudott foglalkozni. Február 15-e a határnapja annak, hogy jegyző által elkészített költségvetést a polgármester beterjessze. Február 15-én kaptak egy anyagot, amit bizottság tárgyalt és az alábbi határozatot hozta:

Dr. Pintér György, bizottsági elnök

A Pénzügyi, Ellenőrzési, Közbeszerzési és Jogi bizottság Göd Város Önkormányzatának 2022. évi költségvetési rendeletével kapcsolatban megállapítja, hogy a beterjesztett anyag:

  1. nem felel meg több jogszabályi előírásnak.
    1. Nem rendeleti formában került előterjesztésre, így például nincsenek szabályozva a végrehajtással kapcsolatos hatáskörök.
    2. Csak a vonatkozó év tervadatait tartalmazza, az előző év várható és az azt megelőző év tényadatait nem, pedig ez az Államháztartásról szóló törvényben ez szabályozva van. A tervezett adatokat nincs mihez hasonlítani.
    3. Nem tartalmazza a jogszabályban előírt valamennyi táblát. Így hiányoznak például az önkormányzati intézmények létszámadatai, illetve az Önkormányzat és a Településellátó Szervezet felújítási, beruházási adatai feladatonként.
  2. számszaki hibákat is tartalmaz, a polgármester által írt szöveges rész számai nem egyeznek a táblázatok számaival

 

Fentiek alapján a bizottság megállapítja, hogy

  1. nem készült el Göd Város 2022. évi költségvetése a törvényi előírásoknak megfelelően.
  2. A benyújtott költségvetési rendelet tárgyalásra alkalmatlan, felkéri a jegyzőt a bizottság, hogy készítsen egy a hatályos jogszabályoknak megfelelő, végrehajtható és megalapozott költségvetést és nyújtsa be újra, mind a bizottság, mind a képviselő-testületnek.

 

Itt nézhető meg: 1:46:30-tól 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük