Dorosz Dávid a nyílt utcán esett neki a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjének

Pest Megyei közmeghallgatást követően még felfokozott politikai hangulatban támadta le Dorosz Dávid Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét. A közmeghallgatáson néhány aktivista molinókat feszített ki, a molinókhoz úgy ragaszkodik a Párbeszéd, mint anya a gyermekéhez.

Dorosz kocsmai stílusa sokakat megbotránkoztatott. Tarnait szinte szóhoz sem hagyta jutni.

Tarnai Richárd igyekezett nyugtatni Doroszt, de próbálkozásai, kompromisszum keresése süket fülekre talált. Még az sem érdekelte Doroszt, hogy Tarnai késznek mutatkozott bármilyen – akár nyilvános – egyeztetésre, vitára.

A legszebb része a vitának, hogy az egész pár méterre zajlott a főpolgármesteri hivataltól, ahonnan Dorosz, gyorsan és csúfosan távozott. Azóta kiderült, hogy főpolgármesterhelyettesként a reprezentációs keretéből főleg magának vásárolhatott. Tette ezt azokban a hónapokban is, amikor pandémia alatt egészen biztosan nem tarthatott rendezvényeket. De volt olyan is, amikor egy ismeretlen hölgy nevére rendelt pizzákat közpénzből, egy budapesti címre.

Dorosz számonkérte Tarnai Richárdon, hogy a közmeghallgatáson nem kaptak választ, miközben az Mötv. Pontosan leírja, hogy mi a menete egy közmeghallgatásnak. Érdekes, hogy Dorosz politikai múltja és jogi diplomája mellett sem képes egy jogszabályt értelmezni.

Mötv. 54. § A képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek. Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb tizenöt napon belül választ kell adni.

Dorosz stílusától, viselkedésétől korábban már Márki-Zay Péter is elhatárolódott. Hiába kérte a Párbeszéd ejternyős jelöltjét a stílusváltásra, úgy látszik ez a módi Dorosz valódi arca.

Videó itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/watch/?v=349733183319859

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük