Levelet kaptunk a Dunakanyar Infó Média Kft-től

A Jobbik-Konzervatívok Pest Vármegyei elnökéhez, Varga Zoltán Péterhez több szálon kötődő Dunakanyar Infó Média Kft. helyreigazítási kérelemmel fordult hozzánk. A törvényi előírások szerint, mivel a kérelemben előadottak valósága nyomban megcáfolható, így nem áll módunkban helyreigazításként közreadni Varga Zoltán Péter édesanyja által jegyzett kérést.

 

Azonban, mivel előfordulhat, hogy valóban túl sok volt az információ, ezért magyarázó cikként mégis közreadjuk a kapott megkeresést.

 

Az állítja a Dunakanyar Infó Média Kft., hogy:

 

„A 2023. december 14-én „Kinek adták át Varga Zoltán Péterék a híroldalaik kiadói jogát?” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Dunakanyar Infó Média Kft. számos hírportált alapított, valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Dunakanyar Infó Média Kft. bármely hírportál kiadói jogát átadta volna a Classic Media Alapítványnak.”

 

Az igazság az, hogy számos hírportál működik a Kft. által alapított és tulajdonolt weboldalakon, és azok kiadó jogát átadták a Classic Média Alapítványnak.

 

Nézzük példaképpen a 2120.hu oldalt, de a többi általuk regisztrált oldalra ugyanez vonatkozik.

A 2120.hu oldalt a Dunakanyar Média Kft. alapította 2018-ban:

 

2120.hu megjelent a Visszatértünk! (Vigyázat, veszélyes oldal, csak saját felelősségre nyissák meg!) című írás 2023. március 21-én. Ebben a cikkben nem kevesebbet állítanak magukról, minthogy újjáélesztették az oldalt, új kiadóval és új újságírókkal. Tehát, ahogy írtuk is, új kiadót kapott a Dunakanyar Infó Média Kft. tulajdonában álló domain-en lévő hírportál.

 

Tekinthető-e hírportálnak az oldal?

 

A 2120.hu-n megjelent „Visszatértünk” című szerkesztőségi cikk szerint hírportál:

 

„minél több olyan felület legyen elérhető, amely segíti Dunakeszi polgárságát friss hírekhez jutni, elősegíti a szabad információáramlást”

 

A 2120.hu, mint partner oldalra a Dunakeszi-online Facebook oldalra vezet át, az oldalon átveszik a 2120.hu cikkeit, és mit állít magáról a Dunakeszi-online Facebook oldal: Média- és hírszolgáltató.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük