Bajnai Gordon „családjáig” ér a Vargához kötődő cég

Előző cikkeinkben beszámoltunk a jobbikos Varga Zoltán Péterhez sok-sok szálon kötődő Dunakanyar Info Média Kft-ről. A Dunakanyar Info Média Kft. Varga telefonszámával számos hirportált jegyeztetett be, amelyek kiadója egy Nagy Tamáshoz köthető Alapítvány. Nagy Tamás üzleti kapcsolatban áll Dr. Hajdú Lászlóval.

 

De ki az a Dr. Hajdú László?

 

Dr. Hajdú László erősen kötődik mind a Wallis csoporthoz, mind Bajnai Gordon volt kormányfőhöz. Bajnai Gordon élettársa Dr. Hajdú Mónika nem csak a Wallis csoport ügyvédje, hanem a fentebb említett Dr. Hajdú László testvére is.

 

Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek kvázi sógora tehát az a Dr. Hajdú László, akinek cégét, a Freedom Media Sales Kft.-t megszerezte Nagy Tamás.

 

A Freedom Media Sales Kft. másik alapítója a Wallis-cégcsoportot alapító Veres Tibor.

 

A Datadat cégcsoport

Az Átlátszón „a levitézlett óbaloldal adatbányász cégcsoportjaként” hivatkoznak csak a Datadat cégcsoportra. Gyurcsány Ferenc köre építette ki a céghálót. Az adatgyűjtésen alapuló online politikai marketinggel foglalkozó hálózat központi elemei az adatkezeléssel és -elemzéssel foglalkozó, Datadat névre hallgató cégcsoport, és az Ezalényeg nevű, hírszájtnak álcázott ellenzéki propagandakiadvány. A Datadat-csoport cégeinek működésében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, Ficsor Ádám volt titokminiszter, Szigetvári Viktor volt szocialista kampányfőnök és Dessewffy Tibor szociológus, az ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontjának vezetője vett részt.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon

 

A 2022-es választási évben külföldről összesen 2,573 milliárd forint került a Datadat-cégcsoport valamelyik tagjához, vagy az Ezalényeg-et kiadó Oraculum 2020 Kft. nevű céghez.

 

Az ezalenyeg.hu főszerkesztője az a Zentai András, aki előbb Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt is dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, később a Bajnai féle Együtt politikusa és ifjúsági szervezetének az elnöke lett. Az ezalényeg rendszeresen beszámol Varga Zoltán Péter politikai munkásságáról.

 

De hogyan kerül a képbe Nagy Tamás? Nagy Tamás jelen volt ott az Együtt ifjúsági szervezetében az Y-gen-ben, amelynek elnöke Zentai András volt, aki ma az ezalenyeg.hu főszerkesztője.

A tibolddaróci Nagy Tamás az Együtt ifjúsági szervezetének képzésén

Azért is érdekes Varga Zoltán Péter Bajnai Gordon köréhez köthető kapcsolata, mivel pártját, a Jobbikot pont a Bajnai féle Datadat körüli külföldi kampánypénzek miatt büntette meg az Állami Számvevőszék. A Jobbik elnök Gyöngyösi Márton korábban nyílt levélben ment neki Bajnai Gordonnak:

 

„Kedves Gordon! Ahogy az angol mondja, mint »gentleman to gentlemen« írom ezt a levelet abban a reményben, hogy választ kapok az Állami Számvevőszék (ÁSZ) úgynevezett »jelentéstervezetével« kapcsolatban felmerült kérdésekre, amely dokumentumban számos alkalommal említik a Te és a munkatársaid nevét, az ÁSZ minket is büntetéssel fenyeget olyan tevékenységek miatt, amelyekhez pártomnak nyilvánvalóan semmi köze. Csak remélni tudom, hogy tisztázni tudod a „jelentéstervezetben” foglaltakat, hiszen ha az abban foglaltak csak részben is megállják a helyüket, az alkalmat adhat az Orbán-rezsimnek a teljes ellenzék ellehetetlenítésére egy évvel az önkormányzati választások előtt. Gondolom, nem kell részleteznem a Rád nehezedő felelősség súlyát. – fogalmazott Gyöngyösi Márton.

 

A Varga Zoltán Péterhez köthető Dunakanyar Info Média Kft., hogyan kerül kapcsolatba Bajnai Gordon körével? Hogyan kerül kapcsolatba a Jobbik-Konzervatívok Pest Vármegyei Elnöke Bajnai Gordon és a Wallis cégcsoport körével? Kérdésekkel fordulunk a Jobbik elnökéhez.

 

Talán közelebb kerülünk a megoldáshoz, vagy éppen tovább süllyedünk a mocsárban azzal a 18 millió forinttal, amely 18 millió az M3-as autópályán szóródott szét 2021-ben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük