Kinek adták át Varga Zoltán Péterék a híroldalaik kiadói jogát?

„Helyreigazítás:
A 2023. december 14-én „Kinek adták át Varga Péterék a híroldalaik kiadói jogát” címmel
megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Dunakanyar Infó Média Kft. számos
hírportált alapított.
Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Dunakanyar Infó Média Kft. bármely hírportál kiadói
jogát átadta volna a Classic Media Alapítványnak.”

 

A Varga Zoltán Péterhez több szálon is köthető Dunakanyar Info Média Kft. által alapított számos hírportál kiadói jogát átadták a Classic Media Alapítványnak. A Classic Media Alapítványt egy Nagy Tamás nevű borsodi személy jegyeztette be 2022 év végén.

Nagy Tamásé továbbá a Freedom Media Sales Kft., amit eredetileg a Gyurcsány-kormány idején 2007-ben két személy, Dr. Hajdú László és Veres Tibor alapított Tibolddaróci Kastélyszálló Kft néven. A cég többször módosult, de 2020-ig Dr. Hajdú Lászlóé volt, ekkor került át részben Nagy Tamáshoz és részben egy Tikk László nevű személyhez. Tikk László azonos lehet, azzal a Tikk Lászlóval, aki Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországának volt elnökségi tagja. Az MMM-es szál később, még fontos lesz. Ebben az évben 2020-ban nevezték át Freedom Media Sales Kft. névre. 2023 óta Nagy Tamás egyszemélyben tulajdonosa és ügyvezetője is a cégnek.

A Dunakanyar Info Média Kft.Varga Zoltán Péter telefonszámával regisztrálta azt a 2161.hu-t, amire kattintva a freedommedia.hu anyahajó?? oldalára jutunk.

A 2161.hu oldal ide vezet át.

 

Vajon miért nem egy új Kft-t alapított Nagy Tamás, miért a fenti céget szerezte meg? Talán a tulajdonosi háttér miatt?

 

Nagy Tamás Freedom Media Sales Kft-je a mai napig azonos címen van bejegyezve, mint a Quaestor károsultak kötvényeinek felvásárlásában is érdekelt Dr. Hajdú László Expert Factor Zrt.-je. Véletlen? 2020-ban Hajdútól szerezte meg a Freedom Media Sales Kft.-t Nagy Tamás.

2018-ban az Expert Factor Kft. azzal került be a hírekbe, hogy a Quaestor károsultak kötvényeit nyomott áron felvásárolta, a kötvények értékének kb. feléért. A Magyar Nemzet információja szerint bár a cégadatbázisból közvetlen kapcsolat nem mutatható ki, szintén a Quaestor felszámolói köréhez tartozott Dr. Hajdú Lászlóhoz kötődő Expert-Factor Zrt.

2022-ben Varga Mihály pénzügyminiszter Magyar Gazdaságért Díjat adományozott Dr. Hajdú Lászlónak, az Expert Factor Zrt. vezérigazgatójának, az Expert Társaságok többségi tulajdonosának.

Dr. Hajdú László és Varga Mihály pénzügyminiszter

 

Vajon, hogyan kerültek kapcsolatba Nagy Tamással Varga Zoltán Péterék? Tudtak-e Nagy Tamás kapcsolati hálójáról? Kicsoda Dr. Hajdú László és kicsoda Veres Péter? Hogyan illeszkedik a képbe az M3-on szétszóródott 18 millió forint? Ezekről a következő cikkben számolunk be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük