Dunakanyar Info Média Kft – avagy a családi kötelék?

2017-ben megalapításra került a Dunakanyar Infó Média Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, amelynek ügyvezető tisztségét Nagy Attila töltötte be egészen 2023. május 12-ig. Ez a dátum később még fontos lesz.

 

A Kft. alapító tagja Varga Zoltán Péter közeli ismerőse lett, aki szintén 2023. május 12-ig birtokolta a céget, míg a cég székhelye egy Dunakeszi Barátság úti ingatlan.

 

Mind a fenti személyek, mind a székhely erősen kötődik a Varga Zoltán Péterhez. Nagy Attila, Varga Zoltán Péter jobbikos frakciótársa Dunakeszin, míg a kft. székhelye Varga Zoltán Péter édesapjának az ingatlana.

 

A Nagy Attila ügyvezette Dunakanyar Infó Média Kommunikációs és Szolgáltató Kft ellen összesen 7-szer indított végrehajtást a NAV.

 

A Nagy Attila ügyvezette Dunakanyar Infó Média Kommunikációs és Szolgáltató Kft főtevékenysége: Hírügynökségi tevékenység.

 

6391 – Hírügynökségi tevékenység

Ebbe a szakágazatba tartozik: a hír- és sajtóügynökségi tevékenység, a média ellátása hírekkel, képekkel és cikkekkel.

 

A Kft-nek voltak jobb, és nehezebb évei, volt olyan év, hogy 4 alkalmazottat is foglalkoztatott. Sajnos a 2022-es beszámoló a mai napig nem elérhető, pedig ez törvényi kötelezettség lenne.

A Nagy Attila ügyvezetése alatt álló Dunakanyar Info Média kft. jegyezte be a hírportálként üzemelő 2120.hu, 2112.hu, 2151.hu, a 2131.hu és a 2161.hu internetes oldalakat. Volt olyan oldal, amit idén januárban regisztráltak. Ezek egy kaptafára épülő oldalak, amelyeknek a kiadói jogát, az impresszum szerint valamikor 2023 tavaszán átadták a Classic Media Alapítvány részére, amely olyan oldalakat üzemeltet még, mint a vagy.news.hu, amely szintén ugyanazt a motort használja, mint a Nagy Attila ügyvezetése alatt álló kft. által bejegyeztetett „irányítószámos” oldalak. A 2120.hu 2023. március 23-án még nem volt a Classic Media Alapítvány kiadásában, ez az oldal archivált mentéséből látszik.

 

2023 tavaszán Varga Zoltán Péter méltatlansági eljárást kezdeményezett két önkormányzati képviselővel szemben, akik véleménye szerint médiaszolgáltatóként funkcionáltak.

Varga Zoltán Péter és Nagy Attila jobbikos képviselők (Forrás: Varga Zoltán Péter politikusi oldala)

Még ki sem hűlt a tinta a Varga Zoltán Péter által kezdeményezett méltatlansági eljárások elutasításán, de már lecserélődött Nagy Attila a Dunakanyar Info Média Kft ügyvezetői posztjáról. De ne gondoljuk, hogy Varga Zoltán Pétertől nagyon messze került volna a Kft. Mind az ügyvezetői, mind a tulajdonosi posztot 2023 májusától Varga Zoltán Péter édesanyja tölti be, a cég továbbra is Varga Zoltán Péter édesapjának a címén székel.

Feltételezhető, hogy kapkodva történtek a személyek cseréje, és a cégbírósági eljárás, hiszen a A Dunakanyar Info Média kft. hivatalos email címét már elfelejtették átjegyezni, az továbbra is a régi tag elérhetőségén maradt.

A Classic Média Alapítványról, autóból kirepülő 18 millió forintról a következő cikkben számolunk be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük