Polgármesterjelölti vita, avagy kampányrendezvény meghívott statisztával – olvasói levél

Polgármesterjelölti vitát szervez egy gödi civil egyesület. Ha csak ennyit olvas el az ember, akkor még azt mondja, hogy milyen dicséretes tett.

Na de Gödön semmi sincs ok nélkül, és a civil sem civil.

Gödön a közvetlen politikai tevékenységet folytató Kapu CIKK Egyesület szervezi a „független” polgármesterjelölti vitát. Éppenséggel ez az egyesület indítja az egyik jelöltet.

Azt írják a Szilágyi Lászlót indító CIKK-esek, hogy „Tisztelettel felkértük a polgármesterjelölteket, kampánystábjaikat, hogy 04. 26-áig jelezzék részvételi szándékukat és fogalmazzák meg elvárásaikat.” Vajon miért nézik hülyének a gödieket? Miért játsszák a függetlent, miközben a civil törvény szerint is közvetlen politikai tevékenységet folytatnak?

 

Tehát a Szilágyi Lászlót indító közvetlen politikai tevékenységet folytató Kapu CIKK Egyesület polgármesterjelölti vitát szervez, magát független civil szereplőnek mondva a történetben.

 

Erre a „független” vitára az állításuk szerint meghívták mindhárom jelöltet. Képzelhetik, hogy a saját tagjuk és jelöltjük Szilágyi mennyire meglepődött, mikor kibontotta a saját „független” egyesülete által írt saját nevére szóló levelet, hiszen Szilágyi László – legalábbis az elérhető dokumentumok alapján – maga is a CIKK tagja.

Ott tartunk, hogy az álfüggetlen Kapu CIKK Egyesület meghívta mindhárom polgármesterjelöltet egy jó kis „független” vitára, azt a Szilágyit is, aki nem csak tagja az egyesületnek, de az egyesület jelöltje is egyszemélyben. Még szerencse, hogy Szilágyi ráért abban az időben…

Mit gondolnak az álfüggetlen egyesület milyen „független” helyre szervezi a vitát? A polgármesterjelölti vita a Kapu CIKK Egyesület saját bejegyzett székhelyén lesz, csakis a „függetlenség” jegyében. Ezen a független helyen döntötték el, hogy Szilágyi László lesz a jelöltjük.

A „független” vitát szervező, amúgy a polgármester választáson egyetlen hivatalosan induló szervezetként megjelenő Kapu CIKK egyesület arról is tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a hely szűke miatt, csak 15 vendéget tudnak fogadni. Természetesen, a vendégekről is Szilágyi csapatának elnöke rendelkezik. Az fel sem merült az álfüggetlen szervezőkben, hogy egységesen osszák el a vendégeket a jelöltek között, már csak a „függetlenség” jegyében.

Ez a vita olyan, mintha a moszkvai állami vállalat meghívná egyeztetni az orosz és az ukrán elnököt. Helyszínnek Putyin egyik dácsáját neveznék, meg és vendéget kizárólag Putyin vihetne. De Zelenszkij lenne a rossz arc, amiért nem fogadja el a meghívást, pedig milyen szépen hívták, levélben is és a barátain keresztül is üzentek neki. De Ukrajna elnöke az antidemokratikus…

Megnyugtatunk mindenkit, a Kapu Cikk által szervezett polgármesterjelölti vita, egy sima kampányesemény.

Kammerer Zoltán jogosan nem adja a nevét ehhez a cirkuszhoz. Az a kérdés, hogy Rataj András miért ment bele a játékba? Minek asszisztál Szilágyi nyílt kampányeseményéhez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük