Az új iskola területének lehetséges eladása is szerepel Szilágyi előterjesztésében

Pénteken már beszámoltunk arról, hogy az ellenzéki összefogás alpolgármestere, a Gyurcsány Ferenc pártja által indított Szilágyi László előterjesztette a gödi golfpálya esetleges eladását. Erre alig pár nappal Balogh Csaba lemondása után került sor. Véletlen?

Az ügy napvilágra kerülése óta Szilágyi minden fronton próbálja hárítani saját felelősségét, kevés sikerrel.

Szilágyi László alpolgármester

Szilágyi Facebook posztjában mentegetőzik, de elhallgatja a további tényeket. Szilágyi azt állítja, hogy ő csak törvényi kötelezettségét hajtotta végre, amikor az előterjesztést benyújtotta. Ezt Markó József volt gödi polgármester cáfolta, Markó szerint be sem kellett volna terjesztenie.

Azt is állítja Szilágyi, hogy a hivatal kapta a megkeresést. Akkor miért nem a hivatal az elterjesztő, ahogy számos napirendnél? Miért Szilágyi az előterjesztő? Vajon mi az elsődleges határozati javaslata Szilágyinak: az eladás, vagy a megtartás?

Szilágyi állítása szerint már januárban megkeresték a vételi szándékkal a hivatalt. Az önkormányzat SZMSZ-e szerint erről, mint helyettesnek be kellett volna számolnia a januári ülésen, miért titkolta Szilágyi?

Miért hallgat arról az ellenzéki összefogás jelenlegi vezetője, hogy nem csak a golfpályát vinné a dél-koreai cég, hanem az új 24 tantermes iskola területét is megvásárolnák? A 24 tantermes iskola helyének eladásának beterjesztését nem említette Szilágyi, az csak a helyrajzi számok visszakeresése után deríthető ki. Mi lesz igy a gödi gyerekekkel? Lehet, hogy a golfpálya „megmentésével” fedik el a volt beütőpálya eladását?

 

A 018/5 és a 018/51 hrsz.-ú ingatlanok önkormányzati tulajdonúak, nemzetgazdasági szempontból kiemelt törzsvagyonnak számító területek.

Erre a területre egy 13 ezer négyzetméter alapterületű iskolát tervezett a kormány.

 

Az ellenzéki összefogás miatt már meghiúsult egy új bölcsőde megépülése Gödön, most az új 24 tantermes iskola területének eladásának lehetőségét terjesztette elő Szilágyi László.

Azt is mondhatnánk, hogy ez véletlen, ha nem tudnánk, hogy tavaly már a gödi egyetemistákat és főiskolásokat támogató Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerből is kiszállt a település. A családokat nem csak a fejlesztések megállításával büntetik, de egy embertelen ingatlanadóemelést és az ország legmagasabb bölcsődei hozzájárulását is megszavazták.

Miután utánajártunk a pontos helyrajzi számoknak, a megdöbbentő és valósággal sokkoló hírek alapján előfordulhat, hogy Szilágyi alpolgármester azon dolgozik, hogy a Göd Város Önkormányzata tulajdonát képező Göd 018/5, 018/51, 6604/1-5, 6607/1-2,6609, 6612/1-2 hrsz-ú ingatlanoktól megfossza a várost.

Az eladott fenyves.

Cikkünk írása közben derült ki, hogy már meg is kezdődött a golfpálya felparcellázása, kerítés épül a liget központi részén. Arra is fény derült, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő „fenyvest” tavaly eladta az önkormányzat. Aggódhatnak a gödiek?

 

 

 

A gödiek kincse egy szadai szállal is rendelkező dél-koreai tulajdonú Kft.-hez kerülhet?

 

A cikket folytatjuk…

boritókép: Magyar Épitők

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük