Tiszta víz kerül a gödiek poharába – ahogy mindig is került

Remek hírt közölt Balogh Csaba polgármester a közösségi oldalán. Fontos, hogy csak a hiteles, hivatalos közleményeket tekintsük valódinak, sok álhír is napvilágra kerül.

A múlt héten megérkezett a Greenpeace levegőszennyezettség mérése, és nem találtak NMP-t a három mérőpont egyikén sem. Egyeztettem a DMRV felelős vezetésével, és megerősítették, hogy továbbra is jó minősésű az ivóvizünk (bizonyos szempontból jobb, mint egyes ásványvizek), és a talajvízmérés is megnyugtató adatokat szolgál a gátnál található kutaknál. Részletek: DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. – Tájékoztató a gödi ivóvíz vizsgálati eredményeiről (dmrvzrt.hu) Ez mind nagyon megnyugtató, és még jobb érzés látnom, hogy nem dől hátra senki sem ennek ellenére. A DMRV honlapján látható, hogy a talajvíz minőségének védelme érdekében Felsőgödön néhol evidensnek tűnő, máshol szigorúbb előírásokat kell az ingatlantulajdonosoknak betartaniuk: DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. – Gödi Vízbázis – Előírások (dmrvzrt.hu) Így az Önkormányzatnak sem lesz lehetősége egyes utakat aszfaltoznia, de ez alacsony ár azért, hogy tiszta vizet önthessünka pohárba. (Balogh Csaba)

Érdekes, hogy a kampányban még teljes ellenzéki kiállás volt a gödi ívóvíz érdekben. Akkor az ellenzéki pártok közösen kiállva követeltek „tiszta vizet a pohárba”. Azóta nem, hogy a téma került le napirendről, de még a Momentum Mozgalom oldalán indított petíció is eltűnt.

2 gondolatokat “Tiszta víz kerül a gödiek poharába – ahogy mindig is került

  1. A mindenféle ürüggyel való hisztériakeltés, a Samsungra, a kormányra stb. való mutogatás immár majd három éve sajátja a gödi momentumos városvezetésnek. A magatehetetlen, a polgármesterségre teljesen alkalmatlan Balogh Csaba ezúttal kénytelen volt meghajolni a tények súlya alatt. Hát, persze, hiszen igencsak rosszul áll a szénája. Pl. az idei költségvetés egyelőre mindössze 1,7 milliárdos hiánnyal számol, s örülhet, hogy még egyáltalán hivatalban maradhat. Mégpedig azért, mert a (helyi) Fidesznek, úgy tűnik, itt és most nem áll érdekében, hogy egy időközi választással tiszta vizet öntsön a pohárba.

    1. A fenti bejegyzésem is valószínűleg szerepet játszhatott abban, hogy igen nagy megtiszteltetés ért. A még nem bukott, egykori momentumos Balogh Csaba polgármester korábban letiltott a facebook-oldaláról, s most követte őt a Gödiek-csoport. Az értesítés szerint “ez a tartalom (számomra) jelenleg nem érhető el. Ez általában olyankor fordul elő, amikor (a bejegyzést, a posztolót) a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték” . Szerfölött kíváncsi lennék arra, hogy ki a tulajdonosa a Gödieknek. Csak nem – a rossz nyelvek szerint – a már bukott polgármester, Markó József? Ha így van, s összenőtt, ami összetartozik, azzal nyugtathatom a vélemény-nyilvánítás szabadságáért élő-haló két urat (elnézést az esetleges sértésért), amit az aradi kurva mondott az őt vegzáló rendőrkapitánynak: Maga már rég nem lesz itt kapitány, amikor én még mindig a sarkon leszek. Mellesleg az akkor még elvtárs Markó már 1990-ben kiadta az ukázt – “Ezt a Menyhártot ki kell nyírni!” -, mert a Gödi Körkép alapító főszerkesztőjeként egy semmiséget nyilvánosságra hoztam. Aztán jó szimattal a Fidesz helyi elnöke lett. Neki, e hatalomtechnikusnak is köszönhetjük az annyi gödi életét megkeserítő Samsungot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük