Mesterházy erős emberei évek óta Gödre jártak

A Térségi Tények is beszámolt arról, hogy a volt MSZP-s országgyűlési-képviselő Bangóné Borbély Ildikóhoz köthető személyek komoly szerephez jutottak Gödön. Tették ezt úgy, hogy az MSZP-nek 2019 óta nincs képviselője a városban, legalábbis hivatalosan nincs…

Bangóné már Dorosz Dávid képviselő-jelöltsége előtt szinte haza járt Gödre és a térségbe. A Mesterházy Attila volt pártelnökhöz köthető szocialista csoport rendszeresen látogatott Dunakeszire és Gödre. Bangóné Borbély Ildikó mellett rendszeresen feltűnt az MSZP volt pártigazgatója Velez Árpád is.

Az MSZP ugyan kiszorult a gödi képviselő-testületből, de fontos pozíciót szereztek a településen. Bangóné hajdúsági köréhez tartozó igencsak kétes hátterű, debreceni Bákonyi ügyvédi iroda felügyeli a gödi közbeszerzéseket.

Bangóné Borbély Ildikó, Fekete Zoltánnal 2017-ben Gödön (forrás: MSZP Göd)

2018-ban az MSZP Velez Árpádot szerette volna indítani az országgyűlési választáson, de akkor az alkuk után Rónai Sándor, a DK jelöltje lett Tuzson Bence kihívója. Ha a jobbikos Varga Zoltán Péter visszalépett volna Rónai javára, akkor Rónai 2018-ben legyőzhette volna Tuzson Bencét. Velez Árpád miután elbukta a jelöltségért folytatott ellenzéki harcot kilépett az MSZP-ből.

Velez Árpád azóta a gazdasági életben aktív.

Velez Árpád üzleti kapcsolatban áll Kámory Rudolffal. Kámory Rudolf testvére, Kámory Ferenc a Quaestor-ügyben a vád első számú tanúja. Kámory Ferenc 800 millió forint készpénzt vett volna fel ugyanarról a számláról, amiről Tarsoly Csaba az ügyészség szerint másfél milliárdot emelt le az évek során. Érdekes, hogy a Quaestor-hoz köthető ügyvédet hozott Győrből 3 millió forintért Szilágyi László Gödre, Balogh Csaba elleni fegyelmi eljáráshoz szakértőnek.

Bangóné Borbély Ildikó, Velez Árpád és Fári János Dunakeszin 2017-ben. (forrás: MSZP Dunakeszi)

Miért ilyen fontos figura Velez Árpád, hogy kapcsolódik az MSZP kétes hírű volt pártigazgatója a mostani gödi önkormányzathoz?

Gűr Nándor, Mesterházy Attila, Velez Árpád Dunakeszin 2017-ben

Hamarosan bemutatjuk.

Velez Árpád már 2015-ben feltűnt a térségben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük