Bangóné bukása magával ránthatja Dorosz Dávidot?

Kétszázmilliós adótartozással vezetői állásba lehet kerülni Gödön?

 

Az MSZP-ből frissen kizárt Bangóné Borbély Ildikó rokonai és barátai több pozíciót is elfoglaltak már Gödön. Előbb Nagy Sándor – aki Bangóné Borbély Ildikó rokona – lett a TESZ vezetője, majd Dr. Bákonyi László került kulcsfontosságú pozícióba. Bákonyi László szintén hajdúsági és szintén MSZP-s. Dorosz Dávid kampányfőnöke, Ádor Zsolt szintén debreceni. Bákonyi és Ádor Zsolt üzlettársak és barátok, közösen vitték az MSZP ifjúsági szervezetét. Ádornak már a Gyurcsány kormány idején komoly gazdasági szerep jutott a cívisvárosban. Ádor a hírek szerint rövid ideig Dorosz kabinetfőnöke volt a fővárosban, Karácsony azonban – kétes ügyek miatt –  rövid időn belül kirúgta. Dorosz a mai napig kitart Ádor mellett.

Érdekes, hogy Bákonyi Lászlóról Dorosz Dávid megjelenése előtt még Balogh Csaba is negatívan írt, sötét ügyeket is felhozott Bákonyi ellen. Dorosz Dávid térnyerése után azonban már maga Balogh Csaba terjesztette elő a debreceni MSZP-s csapat tagját, Bákonyi Lászlót, a közbeszerzési tanácsadónak. 

Gödön eddig is érdekes személyek tűntek fel Balogh Csaba polgármester körül. Kezdődött Csáki Zsigmonddal, a Fideszből kirúgott, volt Heves megyei Fidesz elnökkel. Csáki szélsőségesen rasszista megnyilvánulásai, és kétes városvezetői magatartásai nem zavarták Balogh Csabát.

Csáki után jött a cégvezetéstől eltiltott Lucsik János. Tudják, ő a Sólyom Airways megálmodója. A cégvezetéstől eltiltott Lucsikkal még vállalkozói fórumot is szervezett a momentumos polgármester. A képviselő-testület eltávolította Lucsikot, de információnk szerint Lucsik embere, Jakab mai napig Balogh mellett dolgozik a hivatalban.

Lucsikot követte Stotz Gyula, mint Balogh Csaba saját szakértője. Stotz-ot első fokon már elítélték gazdasági bűncselekményért, de Balogh-ot az ilyen apróságok nem zavarják. 

Lucsikot a fentebb említett Doroszhoz is köthető hajdúsági MSZP-s vonal követte.

Azt hittük, hogy ezek után már nincs hova süllyedni Gödön, de tévedtünk. Az utolsó pozícióba rakott személy túltesz Csákin, Lucsikon, Nagyon és Bákonyin is.

A pozícióba helyezett személyhez számos kétes cég tartozik:

Jelenleg a két általa ügyvezetett, és a 78 éves édesanyja által tulajdonolt cégekkel szemben 8, azaz nyolc darab végrehajtás folyik. Feltehetően adótartozás miatt a NAV is végrehajtást kezdeményezett a kinevezett által vezetett céggel szemben. A képviselőknek ezt tudniuk kellett, mikor kinevezték, hiszen elérhetőek az információk, mégis megszavazták, úgy, hogy egy, a gödi közéletben ismert és elismert pályázó is volt ugyanarra a pozícióra.

A kinevezett korábbi cégei úgy szűntek meg, hogy előbb átíratták/eladták őket egy román állampolgárnak. Van olyan cég a közeli múltjából, amely 207 millió forintos tartozással szűnt meg, úgy, hogy ebből 174 millió forint adótartozás volt. Azaz, minket állampolgárokat ért kár. A cég számos önkormányzatnak is adósa maradt!!!

Ki hozta Gödre? Kinek az embere? Miért őt választották a képviselők?


Folytatás következik.

forrás

 

 

2 gondolatokat “Bangóné bukása magával ránthatja Dorosz Dávidot?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük