Hlavács Judit férje egy éve lett beruházási referens

Egy éve lett beruházási referens Elekes Balázs, Balogh Csaba polgármester egyszemélyes döntése alapján.

Az Origo.hu így írt erről: „A nem kicsit belterjes döntés értelmében Hlavács Judit párjának, Elekes Balázsnak a feladatkörébe fog tartozni „az önkormányzat erőforrásainak feltérképezése, erőforrás-térkép készítése; beruházási projektek megvalósításához szükséges döntések szakmai előkészítésében való részvétel; beruházási, kivitelezési tervek minőségi szakmai ellenőrzése”. Balogh soraiból az is kiderült, hogy ezért nem kevés fizetést fog kapni, 85 ezer forint jár neki mérnöknaponként. A poszt alatt valóságos tömegfelháborodás tört ki, többen kifogásolták, hogy Balogh nem írt ki pályázatot a pozícióra, de volt olyan is, aki összeférhetetlennek tartotta Elekes kinevezését, és erkölcsileg megkérdőjelezhetőnek nevezte a döntést.”

Elekes Balázs, aki civilben Hlavács Judit alpolgármester férje, pár héttel azután kapott busás – 85 ezer forintos mérnöknapidíjat tartalamzó – megbízást az önkormányzattól, hogy feleségét a veszélyhelyzet alatt – jogellenesen – alpolgármesternek nevezte ki Balogh.

Amíg az ország a koronavírus súlya alatt szenvedett, amíg szomszédaink, barátaink családtagjaink haltak meg a koronavírus miatt, addig a Hlavács-Elekes házaspár rövid idő alatt került jól fizető pozícióba Gödön.

Mit is csinált Elekes Balázs 85 ezer forintért mérnöknaponként? Balogh Csaba erről így írt saját Facebook oldalán:

„A fő feladatkörei az önkormányzat erőforrásainak feltérképezése, erőforrás-térkép készítése; beruházási projektek megvalósításához szükséges döntések szakmai előkészítésében való részvétel; beruházási, kivitelezési tervek minőségi szakmai ellenőrzése, mindez eseti alapon.”

Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mit keresett Balogh Csaba oldalán Samsung-nál, hiszen nem önkormányzati képviselő, és tudomásunk szerint a beruházási referensi megbízatásán kívül mással nem rendelkezett, mégis ott mosolyog Balogh mellett.

Lakossági kérdésre Balogh így válaszolt:

“Elekes Balázs, aki a műszaki kérdésekben és biztonsági rendszerek tekintetében is kiváló szakember, jobb kezem volt abban, hogy ne csak laikusként fogadja az önkormányzati képviselet az információkat.”

A kimittud oldalon is elérhető megbízási szerződés feljogosította Elekest, hogy képviselje Gödöt a Samsungnál?

Itt Sződligetre „utaztak” Balogh Csabával…

Elekes feltűnt egy-egy fotón Balogh Csaba oldalán, mint szakértő.

Nem csak Elekes megbízására használta ki Balogh a veszélyhelyzetbe rákerült hatalmat, hanem Elekes javadalmazásakor is, hiszen a költségvetési rendeletben 200 ezer forintra korlátozták az aláírási jogát, ami a veszélyhelyzet alatt 5 millióra emelkedett. Feltételezhetően a képviselő-testület a vírus elleni védekezést szerette volna támogatni  az 5 milliós kerettel és nem az Elekes-Hlavács családot.

Az átláhatóságot állandóan hangoztató Balogh Csaba miért nem számol be tételesen, hogy mennyibe is került a gödieknek Hlavács Judit férjének megbízása? Mit tett le az asztalra Elekes Balázs? Igaz-e, hogy Elekes Balázs a Momentum pártdelegáltja volt az előválasztási bizottságban?

Ha egyszer közzéteszik a nyilvános adatokat, akkor megosztjuk Önökkel.

 

Elekes Balázs megbízási szerződése: ElekesBalazs

forrás: Balogh Csaba Facebook oldala, Átlátszó kimittud.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük