SAJTÓKÖZLEMÉNY – DUNAKESZIN VÉGRE ELKEZDŐDÖTT A MOCSKOLÓDÁS!

A Megyei Jogú Városért Egyesület ebből – köszöni szépen – kimarad, de jó szórakozást kíván hozzá a résztvevőknek.

Az önkormányzati választáson Dunakeszin induló Megyei Jogú Városért Egyesület tulajdonképpen üdvözli, hogy Dunakeszin, a várost irányító kormánypárti politikusok és a sokszorosan levitézlett ellenzéki pártok a kampány végéhez közeledve végre elkezdték egymás gyalázását. A város postaládáit ellepték a lejárató szórólapok, dúl a kommentháború és a nyilvános adok-kapok.

A Medián szerint 6, a Závecz szerint 9%-on álló DK szerint Dióssi Csaba polgármester egyenlő Balog püspökkel és „nincs két Fidesz” (bármit is jelentsen ez), addig a másik oldal egy másik szórólapon Tonzor Péter dékás polgármester-jelöltet vádolja azzal, hogy befektetési tanácsadóként 82 millió forinttal károsította meg Heves város önkormányzatát akkor, amikor silány és fedezet nélküli kötvények megvásárlására vette rá őket, mely később bezuhant és elvesztette eredeti értékét.

Mindeközben az országosan 3%-os Momentum egy álcivil szervezet mögé bújva sem volt képes tíz épkézláb egyéni jelöltet kiállítani a választásra és csak hét körzetben indulnak el. Így minden maradék esélyüket elvesztették a testületbe való bejutásra is.

Az ilyen feketeöves közéleti krokodilok mellett a Megyei Jogú Városért Egyesület Dunakeszi megyei jogú várossá nyilvánítását tűzte ki célul. Minden választókörzetben állított jelölteket (és így listát), valamint polgármester-jelöltet is. Mindezt önerőből, külső támogatók nélkül. Egyedüli, valóban civil csapatként kíván harmadikutas alternatívát kínálni azoknak, akik nem kérnek már sem a Fideszből, sem a lejáratódott ellenzéki pártokból.

A Megyei Jogú Városért Egyesület arra bíztatja a kormánypárti és az ellenzéki ellenfeleit, hogy nyugodtan folytassák egymás becsmérlését, lejáratását és gyalázását, majd egymás soha el nem számoltatását; hadd tudják meg a Dunakeszin élők, hogy mi is a kétarcú egypártrendszer valódi arca és milyen színvonalú csapatok pályáznak Magyarország 20. legnagyobb városának, a 44 ezer lakosú Dunakeszinek a vezetésére.

Legalább ezalatt sem kell egyiküknek sem állást foglalniuk arról, hogy vajon támogatjáke Dunakeszi megyei jogú várossá válását, illetve, hogy hajlandóak-e elintézni pártjuk vezetőségében azt, hogy ezt az ügyet az országgyűlési frakciójuk is támogassa.

A Megyei Jogú Városért Egyesület inkább a megyei jogú várossá válás ügyével, ezzel a város jövője szempontjából stratégiai fontosságú kérdéssel kíván foglalkozni és várja minden dunakeszi választópolgár támogató szavazatát június 9-én, hogy Dunakeszi megyei jogú várossá váljon.

 

Szabó Balázs a Megyei Jogú Városért Egyesület alapítója, elnöke és polgármesterjelöltje

Kiadó: Megyei Jogú Városért Egyesület E-mail és az MTI Országos Sajtószolgálata útján Dunakeszi, 2024. június 6.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük