1400 fős munkásszálló működik titokban az ellenzéki vezetésű Vácon – Magyar Péter a térségünkben járt

Az elmúlt hétvégén a Tisza párt alelnöke, Magyar Péter Pest megyében kampányolt. A turné keretében Gödön és Vácott tartott fórumot.

 

A héten igazi politikus dömping volt a térségben, ugyanis a hét elején a Demokratikus Koalíció mindenese, Dobrev Klára és a buszos különítménye látogatott Dunakeszire, míg a hétvégén a Tisza vezetője, Magyar Péter.

Dobrev Klára Dunakeszin (Facebook)

Míg Dobrev Klára eseményén a fényképek alapján kb. 30 – nem buszoztatott – érdeklődő jelent meg, addig Magyar Péter új pártjának rendezvényeire több száz fő volt kíváncsi.

Dobrev Klára buszoztatott tapsolói

 

A gödi rendezvény fő mondanivalója a Samsung gyár volt, itt sok újdonságot már nem hallottak a jelenlévők. A begyakorolt és felépített beszédet kapták, a megszokott Fidesz és DK szidással.

Magyar Péter Gödön (Facebook)

Vácon tovább vitte Magyar Péter a Samsungos vonalat. Ekkor szembesültek a váciak azzal, hogy miközben a Matkovich Ilona vezette DK-s vezetés a munkásszállók ellen kampányol, addig titokban egy 1400 fős munkásszálló már most is üzemel Vácon. Arról is Magyar Pétertől értesültek a váciak, hogy a Matkovich-féle vezetés engedélyezte, hogy a váci szennyvíztisztítóba kerüljön a Samsung gyár szennyvíze.

Magyar Péter Vácon

 

A 24.hu kiderítette, hogy a legtöbb pénzt Magyar Péter lejáratására költi a Demokratikus Koalíció. Ennek ellenére a helyi DK-s jelöltek a helyszínen az első sorokból követték a Magyar Pétert. Gödön ott volt Szilágyi László, a DK gödi polgármesterjelöltje és listavezetője, illetve Raszler Zsuzsanna, a DK jelöltje és lista második helyezettje. Vácon szintén a DK jelölt Matkovich Ilona volt az, aki nem csak kint volt a rendezvényen, hanem úgy várta Magyar Péter érkezését, mint kisgyermek a télapót. Vajon tesz lépéseket a DK, hogy a párt irányával nyíltan szembemenő politikusait visszaléptesse, vagy nincs már ennyi erő Gyurcsányékban?

 

A rendezvényeken megjelentekkel beszélgetve elkötelezett Tisza szavazókkal találkozhattunk. Elegük van az elmúlt évek politikai irányából. Közös pontként elmondható, hogy nem kérnek sem a Fidesz, sem a Gyurcsány vezette ellenzékből. Biztos szavazók, akik a TISZA párt EP listájára fognak voksolni. Arra a kérdésre, hogy helyi szinten kire voksolnak majd, hiszen ott nem lesz TISZA, a többség álláspontja az volt, hogy a Fideszre és a DK-ra biztos nem, csak a civilekre, vagy a kisebb parlamenten kívül pártokra szavaznak majd.

 

Ha egymás mellé tesszük Dobrev és Magyar rendezvényét, akkor szinte biztosan fogadhatunk arra, hogy június 9-én a Tisza megveri a DK-t az EP választáson, illetve a Tiszának köszönhetően a DK-tól függetlenek megerősödhetnek az önkormányzati választáson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük