A Jobbik meghívására Dunakeszin is masíroztak a gárdisták

A holokauszt emléknapja alkalmából íródott cikkünk után olvasói levelet kaptunk.

 

Dunakeszi lakosként, és családilag érintett személyként mélységesen felháborít, hogy Magyarországon és Dunakeszin előfordulhat az, ami korábban elképzelhetetlen volt. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a demokraták, baloldaliak és liberálisok összeálltak volna a szélsőjobbos ideológiával szimpatizálókkal. 2019 óta sajnos ez már „normális”.

79 évvel Auschwitz felszabadítása után még mindig működhet olyan párt Magyarországon, melynek jelöltjei szimpatizálnak a nácikkal. Nem feledkezhetünk meg a Jobbikhoz kötődő magyar gárdáról. Sólyom László, volt köztársasági elnök is felhívta a figyelmet náci ideológia veszélyeire.

Sólyom László így írt a gárdáról és a gárda által megtestesített gondolatokról:

„Egyetlen jóakaratú ember sem tűrheti az emberi méltóság megsértését és egyenlő méltóságunk megkérdőjelezését. Ki kell fejeznünk tehát szolidaritásunkat” – olvasható az államfő levelében. A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a december 9-i tatárszentgyörgyi felvonuláson a Jobbik egyik szónoka negatív tulajdonságokat etnikai, faji vagy biológiai meghatározottsággal kötött össze. „Az ilyen gondolatokat, amelyek a náci ideológiának is részei voltak, a leghatározottabban visszautasítom”

Sokan biztosan elfelejtették, de kb. 15 éve Dunakeszin is megjelentek a gárdisták, akik félelmet keltettek a békés kisváros lakóiban, főleg azokban, akiknek a történelemből ismerősek voltak a látottak. A helyi jobbikosok kérésére és szervezésében masíroztak Dunakeszi utcáin a gárdisták. Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnökeként büszkén vállalta, hogy ők hívták be a Gárdát.

Varga Zoltán Péter 2019 óta immár szerves része a helyi demokratikus ellenzéknek. Vajon ilyen gyorsan feledtek a tisztelt „demokraták”?

 

Mi nem bocsájtunk meg, mi nem feledünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük