Vajda Viktória és az „igaz beszéd”?

Pár hete számoltunk be arról, hogy a Momentum EP listáján akár befutó helyen is lehet Vajda Viktória gödi képviselő asszony. A Donáth Anna vezette lista kulcsmondata az „Igaz beszéd”. Az „Igaz beszéd” listáján negyedik Vajda Viktória.

 

Vajda Viktória Facebook posztban fakadt ki amiatt, hogy a képviselő-testület megszavazta Lőrincz László volt alpolgármesternek a korábban jogtalanul megvont alpolgármesteri tiszteletdíját. Vajda Viktória posztja nagyot ment az ellenzéki médiában, sokan átvették, miközben több valótlanság is volt benne.

Azt állítja Vajda Viktória, hogy „Arra az alpolgármegtesteri munkára, amit a 2020 júniusában történt leváltása óta nem végez (Lőrincz László).”

Ezzel szemben az igazság az, hogy 2020 júniusában senkit se váltottak le. Vajda Viktória frakciótársa, szövetségese a volt gödi polgármester, Balogh Csaba 2020 novemberében hat rendbeli joggal való visszaélést elkövetve váltotta le Fülöp Zoltán és Lőrincz László alpolgármestereket. A bíróság 2022 januárjában jogerősen visszahelyezte tisztségébe Fülöpöt és Lőrinczet.

Azt állítja Vajda Viktória, hogy „Tegyük tisztába, (Lőrincz László) leváltása előtt sem dolgozott máson mint, hogy tönkretegye Gödöt, az összefogást és a momentumos polgármestert.”

Ezzel szemben az igazság az, hogy „annyira Göd tönkretételén dolgozhatott Lőrincz”, hogy 2020 tavaszán a veszélyhelyzet előtti utolsó testületi ülésen Vajda Viktória külön hozzászólásban köszönte meg Lőrincz László előterjesztésének részletes anyagát, amit meg is szavazott. Ezután jött a veszélyhelyzet és Balogh Csaba egyszemélyes hatalma, 2020. júniusáig. Tehát 2020 márciusa és 2020 júniusa között csak Balogh Csabának lett volna lehetősége tönkre tennie Gödöt.

A gödi összefogást egy hangfelvétel tanúsága szerint, szintén 2020 tavaszán két ember verte szét: Vajda Viktória és Balogh Csaba. Tervük az volt, hogy a veszélyhelyzet alatt, a gödi polgárok háta mögött titokban, az ellenzéki közös frakciót szétrobbantva momentumos frakciót alakítanak, ami úgyis csak akkor derült volna ki, amikor véget ér a veszélyhelyzet.

 

Azt állítja az „Igaz beszéd” listájának képviselő-jelöltje, Vajda Viktória, hogy „(Lőrincz László) Többször kapott pénzt a Pest megyei önkormányzattól, hogy lejáratókampányt végezzen a megmaradt momentumos városvezetés ellen”

 Reméljük, számlákkal is igazolni tudja a kijelentését a képviselő asszony, különben ez puszta rágalmazás.

 

Azt állítja az „Igaz beszéd” listájának képviselő-jelöltje, Vajda Viktória, hogy „(Lőrincz László) a 2022-es választáson indult el, hogy megzavarja az ellenzéki szavazókat, nyilván ezt sem ingyen végezte.„

Az igazság az, hogy Lőrincz László a 2022-es választáson 624 voksot szerzett, míg Tuzson Bence több, mint 3000 szavazattal verte meg a Vajda Viktória által is támogatott, Gödre ejtőernyőztetett budapesti Dorosz Dávidot. Az ellenzéki szavazókat az ellenzéki pártok zavarták, így vesztett az összefogás 2018-tól 2022-ig országosan 700.000 szavazót.

Vajon miért számít bűnnek, egy magát demokratának tartó politikusnál, ha valaki elindul egy demokratikus választáson?

Szintén várjuk a számlákat, kifizetéseket, különben ez is csak puszta rágalmazás.

 

Azt állítja Vajda Viktória, aki az „Igaz beszéd” listájának negyedik helyén szerepel, hogy „A mai nappal (2023.12.14.) minden, legszorosabban vett képviselői mandátumomon kívüli tisztségemről, tanácsnoki pozíciómról lemondok, ugyanis nem lehet legitimálni azt a rendszert, amiben nem a teljesítmény, a munka számít, hanem a város kifizetőhelyként való működtetése és a korrupció.”

Ezzel szemben az igazság az, hogy a hozzánk eljuttatott információ szerint Vajda Viktória már korábban lemondott. A valódi, eredeti lemondásában egyáltalán nem szerepelt Lőrincz László. Miért állít mégis mást Vajda? Elfelejtette, hogy egy nappal korábban már lemondott más indokkal? Vagy egyszerűen félrevezeti megmaradt táborát?

Összeegyeztethető-e a Momentum „Igaz beszéd” politikája és Vajda Viktória politikusi megnyilatkozásai?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük