Andrejka Zombor hogyan képviseli a körzetét és a gödieket?

A gödi képviselő-testület a Szervezeti és Működési Szabályzat súlyos megsértése miatt két havi tiszteletdíj megvonással sújtotta a Momentum képviselőjét.

 

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelet 9. § (3) bekezdése a) és b) pontjai, valamint (5) bekezdése alapján úgy dönt, hogy Andrejka Zombor Attila önkormányzati képviselő 2023. szeptember és október havi bruttó 116.000.- forint/hó összegű tiszteletdíját megvonja az alábbi, 2023. naptári évben a Képviselő-testület üléséről 10 alkalmat elérő és azt meghaladó, összesen eddig 12 alkalommal történő távolmaradása miatt.

 

Az elmarasztaló döntés után egy alkalommal megjelent Andrejka, de a múlt heti közmeghallgatást már megint kihagyta.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény egyértelműen tartalmazza a képviselők kötelezettségeit:

  • köteles a testületi üléseken megjelenni, a képviselő-testület munkájában és döntéshozatali eljárásában részt venni;
  • köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

 

2019-es kampány kiadványában még arról írt Andrejka Zombor, hogy

 

Úgy gondolom, hogy a lakosság bevonása a közösséget érintő kérdésekbe még a döntés előkészítő fázisában megelőzheti a későbbi reklamációk, lakossági panaszok nagy számát, valamint garantálja, hogy a beruházások a közösség érdekeit szolgálják. A kivitelezők kiválasztása pedig szigorúan szakmai szempontok alapján kell, hogy történjen, átlátható és visszakövethető módon. Megválasztásom esetén elsősorban ebben leszek a lakosság szolgálatára.

Vajon, hogyan tart kapcsolatot Andrejka Zombor a lakossággal, ha még az ülésekre sem jár?

Nem lenne szerencsésebb lemondani és átadni a stafétát? Az új választói törvény alapján választás nélkül, listáról pótolható lenne az ellenzéknek a kvázi betöltetlen gödi mandátum.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük