10 millió forint fel nem használt támogatást vont vissza a  gödi Kapu Cikk egyesülettől Pest Vármegye Önkormányzata

Lepp-Gazdag József koordinálása alatt működő Gödi Egészségügyi Alapellátása Konzorcium 2022-ben 40 millió forint támogatást kapott Tuzson Bence országgyűlési képviselő úrnak köszönhetően.

Lepp-Gazdag József volt azon kevesek egyike, aki többször is nyíltan kiállt Tuzson Bence mellett a 2022-es kampányban.

Lepp-Gazdag József vezetése alatt működő Kapu Cikk Egyesület működési támogatást nyert az un. Civilház működtetésére 2022. május 5-én. A projektre 9,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el Pest Vármegye Önkormányzatától.

 

2022. decemberében pár hónappal Szilágyi László jelölése előtt a Kapu Cikk Egyesület a támogatás átütemezését kérte a tavaszi időszakra, de a támogatási szerződést még ekkor sem írták alá, annak ellenére sem, hogy 2023. március 27-én erre a vármegye külön felhívta a figyelmüket. Lehet Szilágyi László kampánya mellett nem volt rá idejük?

 

Pest Vármegye Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága múlthéten döntött a Kapu Cikk Egyesületnek megítélt közel 10 millió forint visszavonásáról.

A gödi Kapu CIKK Egyesületnek tagja Szilágyi László is.

Információk szerint azonban nem volt idejük keseregni a Kapu Cikk Egyesület tagjainak. A választás előtti napokban Szilágyi László több egyesületi taggal is megbízási szerződést kötött az önkormányzat nevében. Van olyan, akivel határozatlan idejű megbízás került aláírásra a polgármester választás hetében. Vajon miért volt ilyen sürgős?

 

Az információk megalapozása érdekében közérdekű adatigénylést nyújtunk be Göd Város Önkormányzatához.

 

Frissítés:

Szilágyi László nehezményezte, hogy neki tulajdonítottuk az egyesületet, miközben annak csak tagja és nem alapítója, kérésének megfelelően a cikk eredeti címét megváltoztattuk:

10 millió forint fel nem használt támogatást vont vissza Szilágyi László egyesületétől Pest Vármegye Önkormányzata

helyett

10 millió forint fel nem használt támogatást vont vissza a  gödi Kapu Cikk egyesülettől Pest Vármegye Önkormányzata

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük