Dunakeszi és Újpest összefogásával megújul a Külső Szilágyi úti csomópont

Tegnap reggel a forgalomtechnikai eszközök kihelyezésével és a beruházásban érintettek helyszíni egyeztetésével elkezdődött a Külső Szilágyi úti csomópont kivitelezése, számolt be Facebook oldalán Benkő Tamás dunakeszi önkormányzati képviselője.

Trippon Norbert Újpest alpolgármestere és Benkő Tamás Dunakeszi Önkormányzati képviselője

Az átjáró átépítésével érintett útszakaszok végig a kivitelezés folyamán használhatóak lesznek, de értelemszerűen forgalom-korlátozások mellett, legtöbbször egy-egy forgalmi sávon haladva. Éppen ezért az építkezés egy-egy fázisa idején komoly menetidő-növekedésre kell számítani, aki tud, válasszon más útvonalat a kritikus (hétköznap reggeli és délutáni csúcs) időpontokban.

 

Trippon Norbert Újpest alpolgármester elmondta, hogy a munka keretében kanyarodósávok jönnek létre mindkét utcában, az útfelületeken kopóréteg csere lesz, zebrát és jelzőlámpás kereszteződést építenek ki, s egyúttal járdaépítés és a közvilágítás fejlesztése is megtörténik.

A munkálatok zöme várhatóan a nyári időszakban elkészül, de mindennel együtt októberben fejeződnek be.

A kivitelezést Dunakeszi Önkormányzata végzi. A megállapodás alapján pedig Újpest finanszírozza a jelzőlámpák kiépítését.

Két település, két önkormányzat, de közös a cél: egy biztonságos és jól működő kereszteződés kialakítása.

forrás: Benkő Tamás Fb és Trippon Norbert Fb oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük