Agglomerációs fórumot tartott Dorosz Dávid Dunakeszin

Az Ország Szíve – Budapest és az agglomeráció jövője címmel politikai konferenciát tartott Budapest főpolgármestere az agglomerációs polgármesterekkel és az egységes ellenzék országgyűlési képviselő-jelöltjeivel Dunakeszin, a Nyíltvízi Evezős Központban. Rengetegen érkeztek az eseményre, teltház volt, sokan az ablakon keresztül, kintről hallgatták Budapest és környékének talán legismertebb ellenzéki politikusait. 

Magyarország szíve

A fórum házigazdája a Dunakeszin induló Dorosz Dávid volt. Az országgyűlési képviselőjelölt elmondta: Budapest agglomerációs térsége Varsó után Közép-Európa legnagyobb városi térsége. Egy természeti, gazdasági, kulturális és közlekedési egység, ez Magyarország szíve – mondta.

Nincs vége a problémáknak a településhatárokon

A képviselőjelölt hozzátette: Mivel a településhatároknál, a választókörzetek szélén nem állnak meg az itt élők problémái, ezért a megoldások is átnyúlnak a körzet,- és településhatárokon. Ezért van szükség arra a közös munkára, amelyben a főváros, a kerületek, az agglomerációs települések és országgyűlési képviselők együtt tudnak működni.

Ne maszatoljunk tovább

Ki kell mondanunk és nem szabad a továbbiakban arról maszatolnunk azzal kapcsolatban, hogy az agglomerációs települések többsége megtelt. Azt a lakosságszám növekedést, amit az elmúlt 15-20 év hozott, nem követte le az infrastruktúra, az egészségügyi, oktatási, közlekedési fejlesztések. Dorosz Dávid szerint a Fidesz lényegében a szőnyeg alá söpörte ezeket a problémákat, nem foglalkozott az elmúlt 12 évben az agglomerációban élőkkel.

Korrupció

Karácsony Gergely a fórumon elmondta, kerületi polgármesterként és főpolgármesterként is találkozott olyan befektetővel, aki nem akarta teljesíteni az önkormányzat feltétételeit. „Inkább kiemelt beruházás lett, mert ennek is megvan az árfolyama. A megfelelő emberektől ezt meg lehet vásárolni” – mondta a főpolgármester. Hozzátette, nem könnyű a város érdekeit érvényesíteni, akkor ha a befektetők inkább a korrupciós utat választják.

Teltház volt

Kevesebb beszéd, több cselekvés

Az ország legrégebben hivatalban lévő polgármestere, a Veresegyháza vezetője, a 85 éves Pásztor Béla is szót kapott. Ő a cselekvés fontosságáról beszélt. A jelenlévő politikusokat is arra intette, hogy kevesebbet kell beszélni és sokkal többet kell tenni, csak így lehet előre haladni. Mint fogalmazott: Településvezetőként azon kell gondolkodnunk, mit tegyünk holnap és nem azon, hogy mit szeretnénk. Ez ábrándozás, abból nem lesz semmi. A sok beszédnek, sok az alja. Nem beszélni, hanem cselekedni kell a politikusoknak.

Az eseményen készült videót itt nézheti meg.

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük