Andrejka Zombor átverte a választóit?

Andrejka Zombor gödi momentumos képviselő tavaly az ellenzéki előválasztáson a Dabas központú körzetben indult és szenvedett vereséget, mint a Momentum, a Párbeszéd, az MSZP, az MMM és az ÚVNP jelöltje.

Azt, hogy mit keresett Andrejka a Gödtől 80 km-re lévő dél Pest megyei választókörzetben, azt most ne fírtassuk, ez legyen az ellenzéki pártok gondja.

Andrejka Zombor az előválasztáson való induláshoz aláírta az úgynevezett Feddhetetlenségi Nyilatkozatot. Ebben kijelentette, hogy az abban foglalt állítások személyére, illetve hozzátartozóira vonatkozóan megfelelnek a valóságnak. Ezt a dokumentumot Andrejka Zombor 2021. július 31. Gödön alá is írta,

Andrejka Zombor azonban átverte az előválasztás szervezőit, becsapta az őt támogató pártokat és átverte azt a közel 2000 polgárt, akik ráadták a voksukat.

 

Ezzel szemben az igazság az, hogy Andrejka Zombor 2019 novemberétől 2022. februárjáig egyáltalán nem szerepelt a köztartozásmentes adózói adatbázisban, pedig erre törvény kötelezte volna. Városházi hírek szerint azért, mert köztartozása volt. Mennyire volt hiteles az előválasztás, ha nem ellenőrízték a jelöltek feddhetetlenségét? Ilyen előzményekkel nehéz az előválasztásra, mint legitim formára hivatkozni.

 

 

Vajon támogatta volna Márki-Zay Péter Andrejka Zombort, ha tudja, hogy valótlant állít? Hány ilyen képviselő-jelölt lehet még az ellenzéki összefogás soraiban?

 

 

Jól látszik, hogy Andrejka sem 2021. májusában, sem 2021. júniusában, sem 2021. júliusában nem szerepelt a KOMA adatbázisban. Miért állított mást? Lemond-e Andrejka Zombor? Mit lép a Momentum? Kizárják Andrejkát a pártból, vagy elfogadott ez a magatartás a Momentumban? Mit lép az Összefogás Gödért frakció? Továbbra is azonosulnak Andrejka Zomborral, vagy kizárják a frakcióból, ha nem mond le képviselői mandátumáról?

 

Andrejka Zombor a god.hu-n elérhető képviselői beszámolóját a következővel zárja:

„… a hátralévő időben támogatni fogom Dorosz Dávid OEVK. képviselő-jelölt kampányát, illetve az ellenzéki összefogás sikerét.”

Mondhatjuk, hogy madarat tolláról, embert barátjáról? Vajon Dorosz Dávid elhatárolódik Andrejka Zombortól?

2 gondolatokat “Andrejka Zombor átverte a választóit?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük