Átadták a 2021. évi Pest Megyei kitűntetéseket

Pest Megye Önkormányzatának közgyűlése Pest Megyéért Emlékérmet adományoz Kammerer Zoltán részére a sport területén elért kimagasló eredményeinek és társadalmi szerepvállalásának elismeréséül

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó. Gödön kezdett el kajakozni, a mai napig itt is él.

Legnagyobb sikerét 2000-ben érte el a Sydney olimpián, ahol két aranyérmet is szerzett. Négy évvel később Athénban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A pekingi olimpia megnyitó ünnepségén a magyar csapat a zászlóvivője volt. Aktív sportpályafutása mellett 2017-től a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségében is vállal feladatot, ő a Dunakanyar régió képviselője. Ebben a tisztségében újabb négy évre szavaztak neki bizalmat a kajak sportág küldöttei.

 

Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományoz Ráckevei Anna részére a kultúra területén elért kimagasló eredményeinek és társadalmi szerepvállalásának elismeréséül.

Ráckevei Anna és Szabó István

 

Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész, 2013 és 2018 között a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója.

A színpad mellett a költészettel is jó barátságban áll, állandó közreműködője volt a Lyukasóra című műsornak, számos hangoskönyvben, rádióműsorban mondott verseket, illetve olvasott fel regényeket. Filmes pályafutása is figyelemreméltó, több mint harminc alkotásban szerepelt. Szinkronszínészként 90 filmhez kölcsönözte hangját.
Támogatásával létrejött a Tököli Szárny-nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola Alapítvány.

Ráckevei Anna emberként és művészként is a közösség erejében, az egymáshoz fordulásban, az emberi-szellemi nyitottságban, a folyamatos újrafogalmazásban hisz. Hisz abban is, hogy a színház különleges, templomi terében nem a kilátástalanság, hanem a remény az úr, „a szeméthalmok alól előbújó csöpp virágok”.

Király János (keszichanel.hu)

 

Pest Megye Közgyűlése Év Polgárőre Díjat adományoz Király János részére személyes példamutatása, a Dunakeszin élő emberek biztonsága és a helyi közösség fejlődése érdekében vállalt erőfeszítései elismeréseként.

Király János a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület alapító elnöke, 2003 óta egy vagyonvédelmi és magánnyomozó cég magánnyomozó, valamint értékelő-elemző munkatársa.

Elhivatott, kitartó közösségi szolgálatának is köszönhető, hogy Dunakeszin 2004 tavaszára a „besurranós” típusú bűncselekmények a korábbiak negyedére estek vissza. 2014-ben mintegy harminc helybéli lakótársával megalapította a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesületet.

2016-ban beválasztották a Dunakeszi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságába, melynek azóta is tagja. 2019-ben pedig a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagjává választották.

forrás: pestmegye.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük