Ellenzéki aláírásgyűjtés az adventi időszakban – sokaknak nem tetszik az időzítés

Szerda óta gyűtjik az ellenzéki pártok az aláírásokat.

Az aláírásgyűjtés sokaknak nem tetszik. Az általunk megkérdezett polgároknak nem az aláírásgyűjtéssel, nem a kérdésekkel van baja, hanem a gyűjtés időpontjával. Az adventi időszaknak nem a politikáról kéne szólni, ez az időszak az elmélyülésé, a családé.

Az ellenzéki pártok számára fontosnak tartott ügyekben szeretnének népszavazást tartani.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Korábban Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tartott a Parlament előtt, kiderült, hogy az ellenzékben „Kapitányi” pozíciót betöltő polgármesternek sem arról nem volt fogalma, hogy ma mennyi ideig jár az álláskeresési járadék, sem arról nem volt halvány lila gőze sem Márki-Zay-nak, hogy mi szerepel az általa is indított népszavazási kezdeményezésen.

Látva ezt a felkészültséget érthető, hogy az ellenzék saját mérése szerint is már-már behozhatatlan előnyben van a Fidesz. 46%-os a Fidesz-KDNP, és csak 32%-os az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága,

Talán még nem késő kapitányt cserélni.

Ha szeretne aláírni, akkor a következő helyeken teheti meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük