Sportcsarnok lesz az új bölcsőde Gödön?

A Gödi SE elnök Dr. Horváth László interjút adott a Tükörképnek. Többek között szó esett egy új sportcsarnok megvalósulásának lehetőségeiről is.

Gödön jelenleg egy versenysportra is alkalmas csarnok van, tehát valódi az igény a bővítésre.

Az egyesület a projekt megvalósítása érdekében már elnyerte Tuzson Bence országgyűlési képviselő úr és Pest Megye vezetésének a támogatását is. Göd vezetésével nem sikerült előrelépnie az egyesületnek, Horváth szavai szerint “gyakorlatilag félig halott volt az együttműködés”.

dr. Horváth László, elnök GSE

A csarnok helyszínének az Oázis lakópark és a Samsung SDI közötti területet nézték ki.

Az eddigi történetbe most jön a csavar. Balogh Csaba polgármester egy Facebook poszt alatt fakadt ki.

“Sajtóhelyreigazítást kérünk a TüKörkép című laptól, mivel azt sugalmazzák, hogy bármilyen szinten is közöm van ehhez az egészhez. Nem hagytam jóvá vagy jelöltem ki semmit. Áprilisban volt egy megbeszélésem a GSE vezetőjével, ahol ő felvetette, hogy szeretne egy sportcsarnokot. Erre mondtam, hogy sem pénzünk nincs rá, sem hely, amit az Önkormányzat biztosítani tudna. Alapvetően a Nemeskéri melletti részt vetette fel helyszínként, amire közöltem, hogy oda véderdőt tervezünk, így nem jöhet szóba. Javasoltam, ha sportcsarnokot szeretne, akkor beszéljen Pest megyével és a KGÖ területén valósítsák azt meg. Na most ebből lett ez a cikk. A sportcsarnok konkrét terveiről eddig én sem tudtam semmit, a részletekről én is ebből a lapból értesültem. Ideje lenne, hogy Pest megye elkezdjen kommunikálni a gödi önkormányzattal, de legalább a lakossággal, mert ez megint a fejünk felett való átnyúlás.”

Balogh-hoz Szilágyi László képviselő úr is csatlakozott.

“Én továbbra is a véderdőt támogatom, szerintem nem ide kellene egy újabb térkövezett nagy parkoló és nagy épület. Ráadásul környék lakosai ismét nem lettek megkérdezve.”

Mindkét ellenzéki politikus a véderdő fontosságát hangsúlyozza. Ez Szilágyi részéről még akceptálható is, hiszen az ő frakciója már többször kezdeményezte a véderdő telepítésének megindítását.

A Nemeskéri út és a Samsung között nagyságrendileg 700 méter a távolság. A véderdő szélességét 50 méteres sávban szeretnék megvalósítani. Tehát még mindig jutna hely a fennmaradó 650 méteren nem egy, hanem akár 10 sportcsarnoknak is. A sportcsarnok magassága miatt zajvédő funkciót is betöltene, illetve méreténél fogva ki is takarná a Samsung gyár egy részét. 

A korábbi tapasztalatokból tudjuk, hogy Gödön már nem cél a fejlesztés. Idén tavasszal Balogh Csaba polgármester lemondott arról, hogy Gödön új bölcsőde épüljön, az államtól erre a célra kapott 500 milliót is visszautalta, ezt a lépését később sem a kormánypárti, sem az ellenzéki képviselők nem vonták kérdőre.

Kíváncsian várjuk a folytatást. Vajon tényleg a sportcsarnok lesz az új bölcsőde?

fotó: bonyhádi sportcsarnok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük